Platinumcars Arena, 2023-07-10 19:00

IFK Norrköping - Halmstads BK

IFK Norrköping - Halmstad BK måndagen den 10 juli 2023 på Platinumcars Arena 19:00

IFK Norrköping - Halmstad BK måndagen den 10 juli 2023 på Platinumcars Arena 19:00

En guldmedaljör för IFK kommer på besök i form av Andreas Johansson! Efter att ha satt nytt rekord i Allsvenska matcher, för utespelare, med 412 matcher, i hemmamatchen mot IFK Göteborg, så blir det här hans 413:e match i Allsvenskan!. Av dessa har han spelat nästan hälften i IFK-tröjan, 205! Det kommer troligtvis att finnas tre guldmedaljörer på planen imorgon, Ante, Arnor och Totte!

Nu är det dags att avsluta vårsäsongen 2023 med matcher mot Halmstad och Mjällby. Två poäng mot de båda förmodade topplagen, Djurgården och Häcken, har troligtvis fått laget att andas morgonluft inför kvällsmatchen mot Halmstad. Att Mjällby slår Malmö på deras hemmaplan verkar lite obehagligt för IFK i nästa match!

Jag förutsätter att ett lag som spelar oavgjort mot förra årets mästare får förnyat förtroende. Givetvis hoppas jag att Khazeni kan spela igen, hur och var kommer nog han och Glen bäst överens om.

Laget verkar haft en bra träningsperiod och kommer förhoppningsvis laddade, för att på hemmaplan bryta sviten, att inte vinna mot lag som ligger före i tabellen. Tabellraden mot dessa lag ser idag ut så här:
5 0 2 3 6-11 2!

Vad finns det för chanser då? Som nykomling spelade inte Halmstad mot IFK förra året, senast de möttes i Norrköping vann IFK med 2-1 och på Örjans vall vann Halmstad med samma siffror.  
IFK har inte heller rosat marknaden på hemmaplan. De matcherna har gett tabellen 6 2 2 2 6-6 8,där förlusten mot BP nog var tyngst att klara av för supportrarna. 

Halmstads bortasvit ser ut så här: 6 3 0 3 8-13 9
Vinsterna har kommit på de senaste tre matcherna med vinster över Varberg med 2-1, Mjällby med 2-0, Sirius med 2-1. Förlusterna kom i början av serien med resultaten, Degerfors 1-3, Kalmar 0-2 och Elfsborg 1-6. 
Jag tror att den raden gör att IFK är medvetna om att det krävs en bra match för att vinna!

För IFK kan det som bäst, om Elfsborg slår Kalmar och IFK vinner, bli en 5:e plats. Vid förlust bli IFK kvar på sin 7:e plats. 

Jag förstår att Glen vill se många spelare spela på andra positioner än de är vana med. Det gör att det är lättare att ersätta skadade spelare, som nu i form av Ceesay samt avstängde Ortmark.
Med Curva Nordahl på utflykt till Grimsta idag är de uppvärmda och taggade inför morgondagen, de hjälpte till så att damlaget tog tre starka bortapoäng mot BP! Så de lär inte ligga på latsidan imorgon heller!

För oss andra som inte kan vara på plats gäller som vanligt Cmore med start 18:45 eller för er i Stockholm så träffas Exilsnokarna på Pitchers på Regeringsgatan 113.


Med gemensamma krafter går vi mot seger imorgon!
Framåt Kamrater!




 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2023-07-09 19:40:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås