Platinumcars Arena, 2023-04-16 15:00

IFK Norrköping - IFK Värnamo
2 - 1

IFK Norrköping - IFK Värnamo söndagen den 16 april 2023 15:00
Min målbild för söndagsmatchen, helst flera gånger!

IFK Norrköping - IFK Värnamo söndagen den 16 april 2023 15:00

2022 blev IFK endast tredje Kamratförening i Allsvenskan, det bör kunna ändras på i år!

Dags för kamratmöte på flera plan, Kim Hellberg kommer på besök och med sig har han tränarkompisen Anes Mravac, Hampus Näsström  och Simon Thern. De vill givetvis inte åka hem tomhänta,  med det vill gärna vi att de gör.

Det blir en kamp!

Jag har roat mig med att se hur det går på kort sikt. Riddersholm har ju ett fyrårigt projekt på gång, men vi fans vill ju gärna se förändringar på kortare sikt. Jag anser att det inte notsätter varandra. IFK bör komma bättre än 12:a i år, men hur mycket bättre är inte riktigt klart för mig. Jag hoppas på en sluttabell med IFK på övre halvan.

Om jag då ser match för match hur vi presterar i motsvarande matcher från förra året så hoppas jag givetvis se förbättringar över tiden.Om jag nu byter ut de lag som ramlade ur förra året mot årets nykomlingar och byter ut årets spelade matcher mot motsvarande matcher förra året så får jag en ny tabell. Alltså enbart en förändring för IFK och motstånarna som vi hittills spelat mot i år.

Ex.vis. har vi nu spelat mot Sirius och AIK, hemma respektive borta och övriga IFK resultat får tills vidare vara lika med förra årets resulta, detta gäller övriga resultat också Då får vi en ny tabell för förra årets serie! Det här ju, som mycket inom fotbollen inte vetenskapligt, men ändå ett sätt för oss otåliga att se hur årets lag skulle kunnat  presterat under förra årets säsong...

2022: IFK - Sirius 0-1
2023: IFK - Sirius 1-1, ger 1 extra poäng och ett måls bättre målskillnad, vilket skulle innebära att IFK får 35 poäng med målskillnaden 41-42 och skulle på Sirius bekostnad hamnat 11:a. 

2022: AIK - IFK 1-0
2023: AIK - IFK 0-3, ger 3 extra poäng och målskillnaden 44-42, vilket innebär att IFK nu skulle legat på en 10:e plats och AIK skulle halkat ner till en 6:e plats.Sirius är kvar på 12:e plats. 

Med andra ord om IFK i fortsättningen gör samma resultat på matcherna som förra året,  ser vi en liten förändring till det bättre i tabellen. . 

När vi nu kommer till söndagens match blr det genast svårare! Vi vann ju med 2-0 förra året och nu ska vi ju helst inte bli sämre! För att inte förlora poäng i jämförelsen, måste vi vinna och helst då med två eller flera mål. 

Nu vet vi ju alla att bollen är rund och att mina önskemål inte har något med verkligheten att göra, så låt lagen göra upp så får vi se hur jämförelsen ser ut på söndag kväll!

Vad har vi då för förutsättningar inför matchen?
Det verkar som Traustason har haft svårt att gå under veckan p.g.a. skadan mot AIK, så jag räknar inte med att han är uttagbar, men hoppas givetvis. 

IFK Värnamo då? Förlust hemma mot Njällby och vinst borta mot Blåvitt så här långt. Vinner de två bortamatcher mot sina IFK-kamrater, blir jag mäkta imponerad, men inte så glad.
Förändringar sedan förra säsongen: 

Nyförvärv:   
B: Viktor Bergh, Norrby IF och Emin Grozdanic, GAIS.
MF: Marco Bustos, Pacific FC, Langford, British Columbia, Kanada,  Albion Ademi, Djurgårdens IF, lån, Simon Thern, IFK Göteborg.
FW: Gustav Engvall, KV Mechelen, Victor Andersson, Ljungskile SK, tillbaka efter lån.

Förluster: 
MV: Hampus Gustafsson, Norrby IF, tillbaka efter lån.
B: Robin Tihi, AIK, tillbaka efter lån, Francis de Vries, Eastern Suburbs, Brisbane, Australien, Felix Wennergrund, Oskarshamns AIK.
MF: David Edvardsson, Malmö FF, tillbaka efter lån, Moonga Simba, Brann, tillbaka efter lån, Abdussalam Magashy, AIK.
FW: Marcus Antonsson, Al-Adalah FC, Saudiarabien, Victor Andersson,ny klubb inte klar.   

Antonsson bör de sakna och Thern vet vi vad han går för i sina bästa stunder. 

Mot AIK var jag mest imponerad av Khazeni och Eid, och hoppas att Khazeni får flera minuter på hemmaplan. 

Resten av laget gjorde en mycket stabil match och det är också intressant att när presspelet över hela plan fungerar, så får Jansson det lättare att hålla nollan. Jag kan bara hoppas att de kan göra "da capo" mot Värnamo. 

En intressant slutdetal! På Allsvenska upptaktsträffen hade klubbarna sina "bås" bredvid varandra och jag undrar hur nyfikna de var på varandras svar på diverse frågor, med tanke på att de skulle mötas ganska snart live!

Tyvärr har dam- och herrlagets matcher lagts samtidigt, så det blir svårt att se båda. Jag, som ser herrlagets match på Pitchers på Regeringsgatan 113 i Stockholm, kommer att ha mobilen på i lönndom för att kasta blickar på dammatchen samtidigt!

Vi hoppas på fortsatt framgång för båda lagen !

Framåt Kamrater!

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2023-04-15 12:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås