IFK Norrköping - Malmö FF
3 - 2

IFK Norrköping - Malmö FF 3-2
Tvåmålsskytten Antonio Colak.

Återstarten av allsvenskan blev en dyster historia för MFF. Detta trots två mål av Antonio Colak.

Det blev en intensiv holmgång på plastmattan i Norrköping i eftermiddags där hemmalaget dessvärre var effektivt medan bortalaget från Malmö åter visade sig oerhört sårbara bakåt och lite omständiga framåt.

Det började intensivt och redan efter ett par minuter var det nära att MFF tog ledningen då Norrköpings Linus Wahlqvist styrde vidare en nick från Veljko Birmancevic i egen ribba.

Därefter kom dock Norrköping igång och i elfte minuten efter en fin kombination på högerkanten spelades samma Wahlqvist loss och han slog en perfekt passning in framför MFF:s mål där Carl Björk kunde slå in bollen från nära håll till 1-0.
Reprisen visade att Wahlqvist var en stortå offside, men då allsvenskan ej begagnar sig av VAR hade MFF-spelarna inte mycket för sina protester.

Frustrationen över målet kom att lägga sig oerhört snabbt, ty bara sekunder efter avspark an Erdal Rakip bollen utanför Norrköpings straffområde och lämnade över den till Antonio Colak som vände på en femöring och tryckte in bollen från distans nere i Oscar Janssons högra gavel. Ett fint mål och MFF hade utjämnat till 1-1.

Matchen fortsatte lite böljande, men känslan var att MFF hade lite mer boll och kontroll. Men som så ofta i den här komplexa idrotten som kallas fotboll var känslan mest en chimär och efter lite bolltrillande ute på vänsterkanten i trettionionde minuten drog Norrköpings distansskytt Ari Skulasson till med vänstersläggan från tjugofem meter och bollen gick stenhårt in via Johan Dahlins vänstra stolpe till 2-1.

Det skulle dock inte dröja länge förrän matchens MFF:are Antonio Colak skulle replikera igen. Efter ett motlägg på en djupledsboll blev Colak fri med Oscar Jansson i Norrköpingsmålet och gjorde inget misstag. Tvärtom avslutade han med en oerhört kylig chipp och efter fyrtiotre minuter hade MFF åter utjämnat till 2-2.
Ett rättvist resultat efter en svängig med underhållande första halvlek.

I paus gjorde Jon Dahl Tomasson två byten, ut gick Birmancevic och Vagic och in kom Sören Rieks och äntligen fick Oscar Lewicki göra allsvensk comeback!

Det kändes som att bytena skulle falla väl ut. MFF etablerade spel på Pekings planhalva och Oscar Lewicki kompletterade den för dagen mycket duktiga Erdal Rakip bättre än vad Pavle Vagic gjorde i första halvleken och spelet kretsade till större delen runt hemmalagets straffområde.

tyvärr uteblev dock de stora chanserna och ju längre matchen led, desto mer orolig blev jag för att Peking skulle sticka upp och såra MFF, vis som är av vårens skakiga defensiv.

Tyvärr hände just detta i den åttiotredje minuten då Norrköping slog en djup fin boll till Linus Wahlqvist som stod för sin andra assist för dagen då han nickade bollen snett inåt bakåt till framrusande Lucas Lima som med kraft och precision tryckte in bollen otagbart bakom Johan Dahlin till 3-2.

Malmö FF hade mycket boll i slutet, men handen på hjärtat var vi aldrig riktigt farliga. Norrköping vann till slut rättvist efter att ha försvarat sig bra och varit mycket effektiva framåt. MFF har ett stort problem med alla insläppta mål. Det är tyvärr alldeles för lätt att såra mästarna den här säsongen.

Skall vi hitta något positivt att ta med oss är det givetvis Colaks starka insats, Lewickis fina comeback och Erdal Rakips koka och aggressiva mittfältsspel. Trots tre insläppta är det givetvis också bra att Johan Dahlin är tillbaka mellan stolparna, han kan inte lastas för målen i kväll.

Snart ansluter meriterade mittbacken Niklas Moisander och det kan nog vara precis vad MFF:s darriga försvar behöver. Vi får se framåt mot CL-kvalet mot Riga och gratulera IFK Norrköping till en stark trepoängare.