IFK Norrköping slarvade bort vinsten

Efter en bra första halvlek och återigen mål av Adegbenro så kunde inte IFK leva upp till samma nivå under den andra halvleken. Tempot sjönk, finessen försvann och tre poäng slarvades bort. Lägg till skador på Adegbenro, Totte och Skulason så har man egentligen summerat IFK:s andra halvlek. 1-1 får absolut ses som en besvikelse.

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

Oscar Jansson 2
Kvitteringsmålet satt välplacerat i en situation där det var svårt för Jansson att göra så mycket mer än han gjorde. Motade några distansskott på ett säkert sätt men hade i övrigt inte jättemycket att agera på.

Linus Wahlqvist 2
I offensiv väg hade Linus en nick som gick strax utanför. Defensivt var insatsen helt okej, utan att sticka ut åt något håll. Lite oklart om Linus eller någon av de övriga mittbackarna kunde ha agerat bättre vid kvitteringen.

Marco Lund 2
Likt övriga mittbackar fanns det inte mycket att anmärka på, delvis då Degerfors var i offensivt straffområde vid få tillfällen. Stabil i det mesta av spelet men hade behövt sticka ut mer för högre betyg.

Viktor Agardius 2
Bröt en del anfall högt och följde med i offensiven några gånger, men utan riktig kvalitet i sista aktionen. Kan bättre just i de offensiva uppspelen/inspelen.

Abdulrazaq Ishaq 2
Hade några lägen där han kunde ha utmanat mer än han gjorde och valde istället att stanna upp och spela säkert. Vill se mycket mer av hans snabba ryck förbi motståndaren, som vi fått se tidigare.

Alexander Fransson 2
Första halvlek var bland det bästa Alle gjort på länge. Rörde sig över stora ytor och var tuff i duellspelet samtidigt som han var bra med boll. Den andra halvleken levde inte alls upp till inledningen och likt hela IFK gick han ned sig, vilket drar ner betyget. Såg ut att sakna självförtroende när han väl kom till läge.

Isak Bergmann Johannesson 2
Kom i skymundan av Fransson i första halvlek och höjde sig inte nämnvärt därefter heller. Slog några öppnande passningar och en fin framspelning till Fransson, men slog även bort en del bollar. Såg trött ut i slutet och hängde inte med i defensiva löpningar.

Ari Skulason (ut 74) 2
Stabil insats åt båda hållen där han slog ett par bra inlägg och hade bra koll bakåt. Kunde kanske täckt inspelet innan 1-1 bättre, men det saknades även understöd. Utbytt efter att ha fått en smäll mot huvudet när han landade efter en duell.

Jonathan Levi 3 – Matchens IFKare
Tillbaka i anfallet och var väldigt aktiv när han låg bakom det mesta i offensiv väg. Slog många fina inlägg/inspel och hade även ett fint distansskottet med högerfoten som tog i stolpen. Märkligt nog gick Levi av planen utan varken mål eller assist på kontot.

Samuel Adegbenro (ut 65) 3
Återigen målskytt och ännu en gång var det med huvudet målet kom till! Fick i övrigt inte riktigt till sista touchen i boxen för att göra fler mål. Blev skadad i en duell med Degerfors målvakt och löjligt nog fick Samuel en varning, trots att han blev knäad i magtrakten.

Sead Haksabanovic 3
Förarbetet och assisten till 1-0 var av hög kvalitet där han letade upp perfekt läge innan han levererade framspelningen. Ständigt hot framåt och jobbade även hårt i defensiva löpningar. Borde nog ha fått fler domslut med sig när han togs hårt av Degerfors försvarare.

Inhoppare:

Christoffer Nyman (in 65 och ut 83)
Kom till ett par bra chanser under den kvart Totte hann spela innan ännu en skada slog till! Oroväckande då skadan uppstod i skottsituation och inte vid duell.
Spelade för kort tid för att betygssättas.