Mjällby - IFK Norrköping
1 - 2

IFK straffade Mjällby. Betyg på IFK:s spelare efter 1-2.
Äntligen segerjubel

IFK dominerade första halvlek, men tappade allt i andra halvlek och tillät Mjällby ta över matchen. Trots allt är vi nöjda med att den vinstfria sviten stannade vid 6 matcher samt att lagets första straffar för säsongen förvaltades väl

7 Landslagsklass

1 Oscar Jansson – (2) Hade det lugnt mot ett uddlöst Mjällby i första, viktig räddning i början av andra, men sin vana trogen släpper han in ett mål från distans. Borde kunna sikta bättre med utsparkarna, hamnade ofta utanför sidlinjen trots att han var ostörd.

20 Daniel Eid – (4) En av Daniels bättre matcher i år. Hade mycket boll och spelade offensivt med flera framstötar och inspel som ledde till farligheter. Skötte defensiven klanderfritt och jag tycker han är värd att bli Matchens IFK-are då han gav allt i den här matchen. Varnad för maskning i slutet av matchen.

24 Anton Eriksson – (3) Tar för sig bra i närkamper och är den i mittförsvaret som oftast driver bollen framåt i banan. Gjorde inga misstag.

2 Niklas Gunnarsson – (2) Spelade på säkerhet, hellre en bakåtpassning än försök till uppspel eller dribbling. Det verkade vara rätt medicin för dagen och i luften matchade han de storvuxna Mjällbyspelarna bra.

3 Marcus Baggesen  –  (Ut 46) (3) Orsakade en del problem för Mjällbys högersida med sin snabbhet i första halvlek. Utbytt i halvlek(skadekänning?)

7 Jacob Ortmark – (Ut 86) (2) Var anonym för dagen, insatsen präglades mest av att han hämtade boll och spelade säkert utan sina ibland onödiga bolltapp. Fick många tjuvsmällar men gav inte igen och undvek varning den här gången.

9 Arnor Traustason – (4) Har växt till en viktig kugge på mittfältet, kämpar i varje moment och har ett bra skott, vilket frisparken som mv. fick lämna retur på var bevis på. Påpasslig vid straffreturen och straff nummer två satt säkert.

10 Vito Hammershöy-Mistrati  (Ut 90) (2) Var tämligen anonym, får knappt godkänt. Intentioner finns men leveransen saknades för dagen.

26 Kristoffer Khazeni (Ut 46) (1) Ingenting stämde för den tekniske mittfältaren. Förlorade närkamper, dåliga passningar. Det här var inte vad vi förväntar oss av KK.

5 Totte Nyman – (3) Visade sin styrka i närkamperna och var kvick i situationen som ledde till IFK:s första straff för säsongen. Var hårt tagen i alla närkamper, men hade bara något enstaka lamt skott som slutprodukt.

19 Viktor Lind – (4) Pigg framåt och jobbade även bra bakåt. Låg bakom båda målen, framspelningen till Totte vid 0–1 och fälld efter egen dribbling vid 0–2. Viktig för lagets offensiv.

Inbytta:
14 Yahya Kalley – (In 46) (1) Medioker insats, kändes osäker och var nära att orsaka en straff.
17 Laorent Shabani – (In 46) (1) Presterade inte något av värde framåt och svag länk bakåt när Mjällbu tryckte på i andra halvlek.

Spelade för kort tid för att betygsättas:
23 Maic Sema (in 90)
18 Ari Skulason (in 86)

Mjällby-IFK Norrköping 1–2 (0–1)
Mål: 0–1 Arnor Traustason (6) straffretur på egen straff, 0–2 Arnor Traustason (straff), 1-2 Jagne

Slutkommentar:
- Med avstängning på Marco Lund och skadefrånvaro på Jesper Ceesay kändes detta som Mission Impossible, men IFK kändes motiverat för dagen och hade länge kontroll på matchen. Andra halvlek såg det inte bra ut efter två påtvingade byten där ersättarna inte rosade marknaden.
- Vi konstaterar att Viktor Lind blivit en viktig kugge i anfallsspelet och att Daniel Eid vuxit in i rollen som back.
- Det osade hett efter Janssons obligatoriska svaghet att släppa in distansskott men han gjorde också en viktig räddning i början av andra som nog var avgörande för matchen. Baklängesmål där och matchen hade kanske utvecklat sig till Mjällbys fördel.
- Gapet ner till nedflyttningsplatserna ökade, förhoppningsvis blir gapet ännu större efter nästa match.
- Nu väntar vi förväntansfullt på att de senaste nyförvärven till truppen, Högg Jansson och Isak Sigurgeirsson, får visa upp sig.