Bravida Arena, 2023-03-11 16:00

Häcken - IFK Norrköping
3 - 0

IFK ute ur cupen-betyg efter 0-3 mot Häcken
Välkommen åter Kristoffer!

IFK ute ur cupen-betyg efter 0-3 mot Häcken

Det var spel mot ett mål under första halvlek, i andra backade Häcken efter 0-2 och inväntade misstag från IFK, det kom som ett brev på posten när man jagade reducering. Det enda positiva för IFKs del från matchen var det sena inhoppet från Kristoffer Khazeni. Comebacken kom oväntat och sent i matchen men vi kände igen vad han står för och mer speltid är att vänta i ett uddlöst IFK.

Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd


1 Oscar Jansson – (2) Gjorde en del kvalitativa räddningar, åt målen var det inte mycket att göra.

20 Daniel Eid – (2) Jobbar och sliter mer än de flesta i laget, men har svårt med slutprodukten.

4 Marco Lund – (2) Tog för sig bra i närkamperna,  ofta möta friställda motståndare ensam när Häcken vände spelet efter att IFK tappat boll.

6 Isak Ssewankambo – (2) Räddade några situationer i eget straffområdet genom vältajmade brytningar. Inte tillräckligt snabb för att möta rättvända anfallare med speed.  Kändes orutinerad trots många allsvenska matcher, gjorde enkla misstag, ett av dem ledde till baklängesmål.

14 Yahua Kalley (Ut 56) – (1)  Hade oerhört svårt med Ibrahim, positionerade si g ofta fel och blev förbisprungen.

9 Arnor Traustason – (2) Kom inte in i spelet som önskat och borde nog gjort ett tidigt mål på Vitos inspel.  Spelade som flera i laget upp sig efterhand och får i alla fall godkänt.

7 Jacob Ortmark – (2) Blandade och gav som vi vant oss vid. Förlorar närkamper alltför lätt och drog också på sig en varning när den egna fysiken inte räckte till för att lösa situationen.

10 Vito Hammershöy-Mistrati (Ut 72) – (1) Har tekniken men för dagen gick bara en passning på 10 rätt efter att han snyggt frispelat Trasten i början av matchen. Varnad.

19 Viktor Lind (Ut 84) – (1) Fick inte mycket positivt uträttat i den här matchen. Kom ofta på mellanhand i försvarsarbetet.

22 Andri Gudjohnsen (Ut 57)– (1) Jag hävdar att han inte håller allsvensk klass. Helt anonym återigen, när Khazeni spelar igen får det nog bli bänken.

8 Arnór Sigurdsson – (2) Företagsam som vanligt, men för dagen var det mest missriktade skott från hans sida. Kom mer till sin rätt med Totte på banan, ett måste när Allsvenskan drar i gång. Matchens IFK-are i brist på annat.

Inbytta:
3 Marcus Baggesen (56 ) (2) Hade lika svårt som Kalley på sin kant. Knappt godkänt.
26 Kristoffer Khazeni (84). För kort speltid, inget betyg. Känslosamt att se Kristoffer spela igen. Vi kände igen hans finter och flyt i steget, kan bli en joker när allsvenskan börjar.
5 Totte Nyman (57) (2) varit sjuk i veckan, fick därför sparsamt med speltid.
17 Laorent Shabani (72) För kort speltid, inget betyg.

Bänken (ej inbytta): 32 Wille Jakobsson(mv), 24 Anton Eriksson, 18 Ari Skulason

BK Häcken-IFK Norrköping 3-0(1-0)
Mål: 1-0 (42) Simon Gustafsson, straff, 2-0 (79) Olden Larsen, 3-0 (83) Lamin Sonko
Domare: Klitte


Slutkommentar:
-Vi kanske hade för stora förväntningar efter segern mot IFK Göteborg, men mästarna Häcken är på en högre nivå och hamnar nog topp 4 även i år.
-Vi gläds alla åt Kristoffer Khazenis återkomst utan att kräva alltför mycket av honom i fortsättningen, men det han visade i dag såg lovande ut.
-Att backlinjen blir IFKs akilleshäll i år igen blev ännu tydligare i dag mot kvalificerat motstånd. Ett kungarike för en etablerad mittback m.a.o.
-Mittfältet var stundtals tomt på IFK-are när Häcken vann boll, det behövs i alla fall en defensiv mittfältare som kan skydda backlinjen.
-Har aldrig i en match sett så många IFK-are bli liggande efter närkamper, hur är den fysiska statusen egentligen?

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2023-03-11 22:32:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås