Lagbanner
12. Motståndaren i vitögat: Varbergs BoIS - 25 juli
Blåvitt vann över Varberg i senaste mötet efter segermål av August Erlingmark.

12. Motståndaren i vitögat: Varbergs BoIS - 25 juli

Allsvenskan närmar sig med stormsteg, och som nedräkning intervjuar vi experter på Blåvitts motståndare, i omvänd spelordning. Idag undersöker vi Varbergs BoIS, ett av de första lagen Blåvitt möter med Oscar Wendt och Marcus Berg med i truppen.

Gästexpert: Micael Andersson, sportreporter på Varbergsposten.

Varbergs BoIS har tappat ganska många poäng när spelare som Astrit Selmani och Gustaf Norlin gått vidare till andra klubbar. Hur har de ersatts och hur har spelidén påverkats av förändringarna?

– Klubben har förstärkt med många oprövade spelare som tränare Persson och Martin Pringle hittat genom sina kontakter. Naturligtvis är det oerhört svårt att ersätta spelare som Selmani och Norlin. Undantaget är Robin Simovic som bär massor av rutin. Han har ännu inte riktigt fått upp värmen och har väl en del att bevisa. Nye Albin Mörfelt från Frej kan bli en överraskning. Det är mycket energi i den mannen.

– Spelidén med hög press i omgångar lär vara tanken även i år, även om det blir svårare att överraska. Om spetsen saknas så  har konkurrensen i försvaret ökats.

Hur är känslan kring laget under försäsongen?

– Det blir svårt att upprepa fjolårets poängskörd. Fortfarande väntar klubben på ett par förstärkningar som ännu inte har anlänt. Det tar tid att spela in de nya, men det är gott om tid. Än så länge har laget inte mött lag som på förhand håller en högre nivå än Bois.

Vad är en rimlig målsättning för Varberg för den kommande säsongen, och känns det som om man är på väg dit?

– En av drivkrafterna bland många i gruppen är att alla tippar att laget ska åka ur. Joakim Persson har en trolig förmåga att skapa en stark grupp. Löser han fortsätta hitta den kraften så bör laget har tre, fyra lag bakom sig.

Vad förväntar du dig få se när Varbergs BoIS möter IFK Göteborg 25 juli 2021?

– Mycket känslor. Att möta Blåvitt är fortfarande stort även om spelarna kanske inte fick uppelva klubbens storhetstid i Europa.  Det är fortfarande en overklig känsla för Varbergspubliken att Bois spelar i Allsvenskan. Många minns fortfarande när laget hade fullt upp med klubbar som Limmared, Svenljunga och Kinna IF. Jobbet föreningen har gjort är enastående, mycket tack vare rutinerade ledare som lyft föreningen.

Stort tack, Micael, och lycka till inför säsongen!



Match:
Varbergs BoIS - IFK Göteborg
Plats: Påskbergsvallen
Dag: 25 juli 2021



Läs vår analys av Blåvitts spelschema 2021 här.


 

John Fhager2021-03-24 14:48:05

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg