Lagbanner
3. Motståndaren i vitögat: Degerfors IF - 26 april
Blåvitt mötte Degerfors IF i en träningsmatch i februari som slutade 2-2.

3. Motståndaren i vitögat: Degerfors IF - 26 april

Allsvenskan närmar sig med stormsteg, och som nedräkning intervjuar vi experter på Blåvitts motståndare, i omvänd spelordning. Vi är nu i säsongens startskede och tittar den här gången på Degerfors IF som gästar Gamla Ullevi 26 april.

Gästexpert: Mikael "Måsen" Mårtensson, mångårig mittback i Degerfors IF, bl a i Allsvenskan på 90-talet.

Degerfors har främst värvat spelare från topplagen i Superettan. Hur kommer truppen klara steget upp i Allsvenskan?

Jag tror att de kommer klara kontraktet i alla fall, man kommer klara sig i botten. Niklas Maripuu är en spelare som har kommit in bra i gruppen och varit väldigt bra på mitten, han och Adam Carlén är som dammsugare och har hållit rent på mitten väldigt bra såhär långt.

Degerfors har sin klubbidentitet i en kreativ fotboll med stort fokus på offensiven. Går det att “komma undan” med det även i högsta serien? Vad blir de främsta utmaningarna?

Jag hoppas att de vågar spela sitt spel i alla fall, så att man inte ändrar något och blir för defensiva eller så, det kan bli dåligt… När de håller fast vid det offenssiva är det mycket roligare att se på och det har ju funkat bra sett till förra säsongen, förutom de sista nerviga matcherna då. Jag tror att det viktiga är just att man vågar spela sitt eget spel.

Vad är en rimlig målsättning för Degerfors IF den kommande säsongen, och känns det som om man är på väg dit?

En rimlig målsättning är att hänga kvar i alla fall och att därmed slippa åka ur eller behöva kvala. Sedan får man inte sikta för högt heller, så det blir pannkaka av allt ihop och man åker ur direkt, det skulle vara så synd.

Sett till försäsongen har det sett rimligt ut, man har kört med sitt spel i matcherna. Sedan är det klart att både Degerfors och andra lag som Häcken (som Degferfors slog med 4-3) har testat olika system och grejer på försäsongen, så man ska inte ta för allvarligt på träningsmatcher, men det har ändå sett bra ut.

Vad förväntar du dig få se i “Degens” möte med IFK Göteborg 26 april 2021?

Det känns som att Degerfors kanske kommer ha bollen lite mer, och att Göteborg kommer kunna kontra, och det är då det gäller för Degerfors att hänga med.

Stort tack Mikael, och lycka till inför säsongen!


Match: IFK Göteborg - Degerfors IF
Plats: Gamla Ullevi
Dag: 26 april 2021


Läs vår analys av Blåvitts spelschema 2021 här.


 

John Fhager2021-04-10 10:26:22
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg