Lagbanner
6. Motståndaren i vitögat: Kalmar FF - 12 maj
Kalmar var en av fjolårets stora bottenkonkurrenter för IFK Göteborg, men båda lagen klarade sig till sist ovanför nedflyttningsstrecket.

6. Motståndaren i vitögat: Kalmar FF - 12 maj

Allsvenskan närmar sig med stormsteg, och som nedräkning intervjuar vi experter på Blåvitts motståndare, i omvänd spelordning. Vi tittar nu närmare på Kalmar FF, ett av lagen Blåvitt möter i det täta matchandet i maj.

Gästexpert: Marcus Karlström, redaktör för Röda Bröder, Kalmar FF:s sida på Svenska Fans.

Kalmar klamrade sig med mycken möda kvar i Allsvenskan 2021 (i likhet med IFK Göteborg). Vad blir annorlunda i år och vilka förändringar har gjorts?

– Framförallt har vi fått tillbaka en nygammal tränare i Rydstöm. Det kommer bli mer fokus på bollinnehav och inte så mycket ”tjongande” av bollen.

Vad innebär Henrik Rydströms comeback till klubben för klubben och för lagets spelutveckling?

– Det betyder framförallt mycket för föreningens identitet. Han har varit en kulturbärare för den lilla föreningen från landet mot de stora klubbarna och jag tror han kan förmedla en sådan känsla till laget igen. Sen är min förhoppning att han utvecklar anfallsspelet till något tydligare än vad det tidigare varit.  

Vad är en rimlig målsättning för Kalmar den kommande säsongen, och känns det som om man är på väg dit?

– Det är en väldigt svårtippad säsong. Man pratar om tålamod, men samtidigt krävs ju förbättrade resultat för att undvika kval iår igen. Känslan är att man har något på gång och en rimlig målsättning är att undvika kvalet.

Vad förväntar du dig få se i Kalmars möte med IFK Göteborg 12 maj 2021?

– Det brukar alltid vara underhållande matcher där det spelar stor roll vem som är hemmalag. Ni är ju svåra på Gamla Ullevi och vi har historiskt sätt varit starkare på GFA. Det ska bli spännande att se duellerna Marek Hamsik - Douglas Bergqvist bland annat vilket jag hoppas att vår fanbärare går vinnande ur.

Stort tack Marcus, och lycka till inför säsongen!


Match: Kalmar FF - IFK Göteborg
Plats: Guldfågeln Arena
Dag: 12 maj 2021


Läs vår analys av Blåvitts spelschema 2021 här.


 

John Fhager2021-04-09 18:26:01
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg