Lagbanner
9. Motståndaren i vitögat: IF Elfsborg - 4 juli
Elfsborg får spela utan Jesper Karlsson den kommande säsongen.

9. Motståndaren i vitögat: IF Elfsborg - 4 juli

Allsvenskan närmar sig med stormsteg, och som nedräkning intervjuar vi experter på Blåvitts motståndare, i omvänd spelordning. Vi fortsätter nu med första mötet efter EM-uppehållet: IF Elfsborg.

Gästexpert: Maximilian Damm, redaktör för IF Elfsborgs sida på Svenska Fans.

Elfsborg tog sig till en tredjeplats under fjolåret och har en relativt meriterad trupp. Vilken del av laget upplevs just nu som största svagheten?

- Vi kom tvåa. Vårt största problem är att vi har en rätt skadebenägen trupp. Bara just nu har vi skador på Tim Rönning, Leo Väisänen Simon Olsson, Prince Isaac Kouame och Per Frick. Det är nyckelspelare nästan hela bunten. Om vi får i ordning alla spelare så kommer vi ha en rolig säsong till mötes.

Elfsborg åkte ut ur Svenska cupen efter Sargon Abrahams segermål för Degerfors i gruppspelet. Hur har det känts under försäsongen så här långt?

- Himmel och helvete. 3-0 mot BK Häcken och 4-0 mot Malmö FF har varvats med insatser som mot Degerfors IF i Cupen och matcherna mot AIK. Jag tror att tomrummet efter Sivert Heltne Nilsen var större än vi trott ifrån början, och nu när Per Frick är skadad har vi nästan bara Johan Larsson som driver på laget. Jag hade velat ha in en till hemvändare för att få in mer stabilitet i laget. Marcus Rohdén kanske? 

Jimmy Thelin gör sitt fjärde år som huvudtränare i Elfsborg. Hur passar hans spelstil och taktik in i klubbens klassiska kortpassningsidentitet?

- Jag gillar ju Jimmy Thelin. Jag tror att han kom i perfekt rätt tidpunkt för en liten revolution.  Det viktigaste för mig är att vinna och han har bevisligen visat resultat. Hoppas att han får många år till i klubben.

Vad är en rimlig målsättning för Elfsborg den kommande säsongen, och känns det som om man är på väg dit?

- Det är en mycket svår fråga, då man alltid vill bli bättre. Att bli bäst i Sverige är inte realistiskt. Vi har truppen för att komma topp fem tycker jag. Jag tycker det känns som att det jobbas i det tysta hela tiden för att vi ska bli etablerade i toppen igen. Bara en sån sak att bygga om Borås Arena, det hade vi inte gjort om vi inte hade satsat. 

Vad förväntar du dig få se i mötet med IFK Göteborg 4 juli 2021?

- Tre poäng och en hård fight. Per Frick kommer bli avgörande med att göra hattrick och dra på sig ett rött kort i slutet av matchen.

Stort tack Maximilian, och lycka till inför säsongen!



Match: IFK Göteborg - IF Elfsborg
Plats: Gamla Ullevi
Dag: 4 juli 2021



Läs vår analys av Blåvitts spelschema 2021 här.


 

John Fhager2021-04-06 23:15:45
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg