Lagbanner
Abundance Salaou klar för Blåvitt

Abundance Salaou klar för Blåvitt

IFK Göteborg presenterade under torsdagseftermiddagen sommarens tredje nyförvärv. 18-årige ivorianen Abundance Salaou har signerat ett A-lagskontrakt som sträcker sig till och med 2026.

Till följd av ett lyckosamt provspel tidigare i vår, beslutade IFK Göteborg idag att skriva kontrakt med den 18-årige mittfältaren Abundance Salaou från Elfenbenskusten.

– Han är en ganska allround mittfältare som har sina främsta styrkor i defensiven. Det är ett framtidsnamn som vi tror kommer gynnas mycket av förutsättningarna som finns hos oss, beskriver Mikael Stahre Salou till officiella.

Timingen är om än planerad också väldigt läglig, då Simon Thern skadade sig i slutskedet av måndagens match mot IFK Norrköping och att Filip Ambroz lånades ut till kroatiska NK Dugopolje tidigare idag.
 
Salou ansluter från ASEC Mimosas, vilka är Elfenbenskusten mest framgångsrika klubb med 27 ligatitlar. De har tidigare haft ett nära samarbete med Hammarbys chefscout Mikael Hjelmberg, men det var i april IFK Göteborg utmanade Stockholmsklubben och bjöd in fyra Mimosas-produkter för provspel på Kamratgården. En av de var Abundance Salaou. Klubben har tidigare levererat spelare till Allsvenskan som hammarbyarna Odilon Kossounou, Aziz Outtara och Häckens Bénie Traore – men också producerat världsstjärnor som bröderna Yaya och Kolo Touré.

Till officiella säger Salou att han ser IFK Göteborg som en fantastisk möjlighet för honom och att han ser fram emot att komma igång med laget. En fördjupande tre minuters intervju finns även att tillgå via Blåvitt Play.

IFK Göteborg meddelar att de är mitt uppe i en process om arbetstillstånd och att Salou bör vara spelklar först om ett par veckor.

Alltid Blåvitt vill hälsa Abundance Salou välkommen till den finaste av klubbar.

Philip Semmlerphilip.semmler@svenskafans.com@philipsemmler2022-08-04 16:34:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg