Lagbanner
Alla heter Sebastian i Göteborg - Sebastian Hausner är klar för Blåvitt!
Sebastian Hausner är klar för IFK Göteborg

Alla heter Sebastian i Göteborg - Sebastian Hausner är klar för Blåvitt!

Det har ryktats lite fram och tillbaka om en tredje mittback till truppen, och nu verkar det som om de som villa ha så får sin vilja igenom, om än tillfälligt.

En av de stora frågorna runt Blåvitts truppbygga inför 2023 är om Blåvitt verkligen vågar gå in i säsongen med bara två mittbackar i truppen. Samtidigt har både Calle Johansson och Johan Bångsbo på ett eller annat sätt ryktats bort under vintern, och det har varit tydligt att det är en position där Blåvitt är sårbara. Men nu väljer IFK Göteborg alltså att ta tag i den frågan och har gjort klart med Sebastian Hausner från Århus Ålborg Århus (något av de där Å ställena!) i Danmark. 22 åringen har varit ordinarie i Århus trupp men likt fallet Elias Hagen har han på senare tid fått mindre speltid och söker sig alltså vidare. Bortsett från spel i danska ligan med Ålborg har han även hunnit skriva upp några Europakvalmatcher på CV:t och gjort ca 35 landslagsmatcher för de olika danska U-landslaget, varav sju för U21. 

Dansken beskrivs som en hårdför spelare och fem gula kort på 19 matcher 2022 pekar på att det kanske inte är en finlirande mittback som värvats in. 

Kontraktet skrivs på lång tid (gäller över 2026), och enligt uppgifter hostar Blåvitt även upp en rätt rejäl slant för dansken vilket leder till slutsatsen att han är tänkt som en startspelare. Vilket i sin tur antyder att någon av Calle eller Johan är på väg bort. I ganska omgående började det florera rykten om att Calle Johansson är på väg bort, vilket skulle sätta Blåvitt i samma situation igen, med bara två mittbackar i truppen. 

Fler rotationer är alltså att vänta. 

Texten har hoppat en del mellan huruvida Hausner är från Århus eller Ålborg. Det ska vara Århus, Danmarks näst största stad. Inte Ålborg som är danmarks tredje största stad. Tumregeln från och med nu är att vi likt regeringen försöker undvika att prata om Ål. 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2023-01-31 12:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg