Lagbanner
Alltid Blåvitt betygsätter de nya tröjorna

Alltid Blåvitt betygsätter de nya tröjorna

I onsdags presenterade IFK Göteborg matchtröjorna för säsongen 2023. En, som sig bör, blåvitrandig hemmatröja och en gul bortatröja. Alltid Blåvitts reducerade panel, som idag består av Arvid Larsson och Adrian Pihl Spahiu, betygsätter de nya tröjorna.

Betygsskalan
7 – Världsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Hemmastället 2023

Arvid – 5
(Hemmaställ – 5)

(Bortaställ – 5)

När jag först såg tröjorna tyckte jag de rentav de var fula. Förmodligen var det bara en negativ reaktion på förändring, för ju mer jag tittat på tröjorna desto mer har de vuxit i mina ögon. Hemmatröjan är egentligen perfektion men jag tycker det finns två onödiga detaljer som drar ner den avsevärt. Den lilla triangeln över bröstet och att Craft-loggan är gul. Bortastället är helt okej, att Blåvitt hoppar på retrotrenden med centrerat klubbmärke kan jag både uppskatta och förakta. Däremot drar triangeln ner även den tröjan är lite sådär. Men som helhet är det två okej tröjor som framförallt har en fin rygg. Typsnittet på både namn och nummer är briljant vilket höjer betyget till en femma! 

Adrian – 6
(Hemmaställ – 6)
 
(Bortaställ – 5)
 
Ränder på armarna och som går över axlarna? Bara det vinner över en stor del av mitt hjärta. Sen finns det småsaker att klaga på. Triangeln vid kragen är inte helt solklar vid en första anblick, likadant med de vita rutorna vid midjan på sidan. Men överlag är det nog den bästa tröjan Blåvitt haft på hela 2000-talet. Bortatröjan når inte riktigt samma nivå. Vet att det centrerade klubbmärket är en homage till 1973 års tröja som hade det, men tycker samtidigt att det är lika fult idag som det var då. Med sådant syns inte från läktaren, och på plan tror jag Blåvitt kommer vara snyggare än någonsin. Plus att jag tror trianglarna kommer växa på oss. Ge det lite tid bara.


Bortaställ 2023

Arvid Larsson2022-12-16 09:00:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg