Lagbanner
Alltid Blåvitts panel om läget i IFK Göteborg
IFK Göteborg har hängt med huvudena allt som oftast efter höstens matcher.

Alltid Blåvitts panel om läget i IFK Göteborg

IFK Göteborg har förlorat fem av sina sex senaste matcher, och såväl spel som kämpalust har lyst med sin frånvaro. De vikande resultaten har fått många att ifrågasätta klubbens riktning, och Alltid Blåvitt har därför samlat redaktionen för att se närmare på läget och vart klubben är på väg. Deltar i veckans panel gör våra skribenter Johnny PS, Arvid Larsson och Adrian Pihl Spahiu.

Vilka bitar fungerar inte i IFK Göteborg just nu?

Johnny PS:
Utan inbördes ordning: Anfallet, mittfältet, försvaret, bänken, nyförvärven, spelarförsäljningarna, kiosken på GU, Marcus Bergs kropp, NFT:er, omklädningsrummet i halvtid, uppvärmningströjorna, kommunikationen från KG, medlemsrekryteringen. 

Arvid Larsson:
Mycket… Hela den sportsliga biten är ett haveri just nu. Det känns som att problemet ligger i den mentala biten, för truppen är betydligt bättre än den visat på senaste. Det som funkade bra i slutet av sommaren funkar uppenbarligen inte längre. 

Adrian Pihl Spahiu:
På plan, främst hur laget hänger ihop. Spelarna täcker inte upp för varandra. Man springer på samma bollar och samma ytor osv. De rutinerade spelarna måste visa vägen. Utanför tar man steg framåt men kanske inte lika stora som konkurrensen.

Vilka bitar fungerar?

Johnny PS:
Supportrarna, damlaget och akademin.

Arvid Larsson:
Ungdomsverksamheten. Det fina i allt mörker är att två nyuppflyttade spelare är en del av startelvan och att klubben i år skrivit A-lagskontrakt med sju (!) spelare från akademin. Många av dem har dessutom väldigt långa kontrakt. 

Adrian Pihl Spahiu:
Även om de har en svacka just nu så är det fortfarande imponerade att man lyckats göra startspelare av två 19-åringar som Bångsbo och Carneil. Tycker även om vad man gör långsiktigt med värvningen av Dahlberg. Det byggs för framtiden.

Vem ska träna IFK Göteborg i april 2023?

Johnny PS:
Mikael Stahre. I grunden tror jag på långsiktighet och jag ser inte en rimlig ersättare till Stahre just nu. Stötta upp med specialister på fasta situationer och mental träning + riktiga nyförvärv så ska det här nog ordna upp sig.

Arvid Larsson:
Jag både tror och hoppas att han heter Mikael Stahre. Han har absolut underpresterat men samtidigt behövs lite kontinuitet. Ge Stahre ytterligare en försäsong, en chans att långsiktigt bygga ett lag. Misslyckas han även denna gång, då ska han få sparken. 

Adrian Pihl Spahiu:
Vem vill träna IFK Göteborg 2023? Föreningens omstrukturering har gått långsammare än många hoppats på och det finns nog inte mycket tålamod för en utdragen process utan det behöver levereras på riktigt 2023. Finns mer ett förlora än vinna.

Har du som läsare tankar om läget eller våra skribenters svar? Lämna en kommentar eller skriv en rad i vårt forum. Du kan också skriva en gästkrönika och mejla till oss på alltidblavitt@svenskafans.com. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

 

John Fhager2022-10-22 14:03:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg