Lagbanner
Anders Trondsen är klar för IFK Göteborg

Anders Trondsen är klar för IFK Göteborg

Då var vi igång. Norske Anders Trondsen värvas in till IFK Göteborg inför säsongen 2023. 

Den landslagsmeriterade norrmannen hade turkiska Trabzonspor som klubbadress ända fram till September tidigare i år. Försök ska ha gjorts att värva honom till IFK Göteborg redan i somras men gick i kras då han fortfarande var under kontrakt med Trabzonspor vid det tillfället. 


-Den som väntar på något gott… säger han till IFK Göteborgs hemsida.

Anders Trondsen kommer troligtvis spela som vänsterback för IFK Göteborg men kan också spela på det centrala mittfältet. Ifall han tar över Oscar Wendts plats i startelvan återstår att se. 

-Anders är en skicklig spelare i båda riktningarna. Han är en löpvillig spelare som gärna tar bollen framåt, säger huvudtränare Mikael Stahre

Lite oroande är däremot Trondsens skadehistorik. Framförallt på senare tid. Han missade framförallt stora delar av säsongen 2020/21 på grund av en korsbandsskada, men har även haft problem med lite mindre skador under hela sin tid i Trabzonspor. Vilket troligtvis är en faktor till hans bristande speltid och en anledning till att kontrakten bröts i förtid.

Innan hans tid i turkiska Trabzon spelade han för norska klubbarna Sarpsborg, Stabæk men även Rosenborg där han spelade över 100 macher och tog hem två ligatitlar och en cuptitel. 

Välkommen till IFK Göteborg Anders Trondsen!

Oscar Lagerberg2022-11-11 16:25:38
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg