Lagbanner
Arbnor Mucolli blir sommarens andra värvning

Arbnor Mucolli blir sommarens andra värvning

Ännu en förstärkning är på plats på Kamratgården. Det är den landslagsmeriterade yttern Arbnor Mucolli som skrivit på för Blåvitt till och med säsongen 2026.

Blåvitt fortsätter förstärka. Nästa spelare in är den 23-åriga Arbnor Mucolli som närmast kommer från Vejle BK i danska andraligan. Där var han starkt bidragande till att lösa uppflyttningen till högstaligan under förra säsongen med sina sju mål och 9 assist. Hans huvudsakliga position är vänsterytter, men han kan även spela på högerkanten och centralt som en nummer tio. Han har representerat Vejle under hela sin karriär och har därtill gjort landskamper för Albanien på både U21 och A-lagsnivå (Han debuterade för A-landslaget förra året). Han lämnar Vejle som Bosman efter att kontraktet löpt ut och har skrivit på ett kontrakt med Blåvitt som går ut i slutet av 2026.

Baserat på Blåvitts beskrivning av Mucolli är det en spelare som har sina styrkor i löpkapacitet, teknik och passningsspel. På highlights ser han även ut att vara en bra avslutare. Tittar man på reaktioner i Danmark verkar det varit en av Vejles bästa spelare på senare tid. Kommentarerna på hans Instagram tyder dessutom på att har varit mycket uppskattad av supportrarna. Det finns även en hel del som är förvånade över att Mucolli väljer att gå till Blåvitt snarare än andra ligor ute i Europa.

Han gör sin första träning med laget imorgon (fredag) vilket också är samma dag som transferfönstret öppnar. Detta innebär att han är spelklar mot Varberg på måndag och det känns inte alls otänkbart att han kommer få speltid direkt.


Välkommen till Blåvitt Arbnor Mucolli!

Ludwig Härlin@ludwigharlin2023-07-06 11:55:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg