Lagbanner
Även Blåvitt permitterar och säger upp
Det kommer bli lite tommare på Kamratgården framöver när Blåvitt likt resten av samhället permitterar anställda och försöker spara sig genom den pågående pandemin.

Även Blåvitt permitterar och säger upp

I dagarna har fler och fler föreningar gått ut med att de kommer permittera personal på olika sätt, och idag gick även Blåvitt ut med att föreningen korttidspermitterar och säger upp personal.

Det kan inte ha undgått någon, även om vissa tar det på större allvar än andra, att hela världen står på paus för tillfället under den rådande Coronapandemin.
 
Allsvenskan är uppskjuten till åtminstone juni och frågan är under vilka former den kommer återupptas. Målsättningen har alltid varit att spela serien med publik, men än så länge ser vi inte ljuset i tunneln av pandemin. För närvarande är åtgärderna i Sverige relativt begränsade men i länder som Tyskland och Storbritannien har möten på fler än två personer förbjudits, och statsminister Stefan Löfven har i ett TV sänt tal till nationen förklarat att vi ska vara förberedda på att det här kan pågå länge och att hårdare restriktioner kan behövs sättas in.
 
Nu har även fotbollsföreningarna börjat ta till åtgärder för att klara ekonomin med märkbart minskade intäkter.
 
Och idag gick IFK Göteborg ut med att föreningen kommer permittera all personal och även säga upp medarbetare.
 
På hemsidan skriver föreningen att alla anställda ställt sig bakom beslutet, och Robin Söder, som troligtvis blir ny lagkapten när säsongen väl kommer igång, säger att hela truppen är med och vill hjälpa föreningen.
 
Det innebär att bemanningen på Kamratgården blir betydligt lägre, truppen har färre träningar och de kommer behöva ta mer individuellt ansvar för att hålla sig i någorlunda form.

Föreningen passar även på att be om förståelse för att vissa ärenden kommer ta längre tid nu när personalstyrkan är nedsatt. 

Samtidigt slår förenignen rekord i antalet medlemmar och på bara en vecka har antalet medlemmar nästan fördublats i ett supporterorganiserat försök att få in mer pengar till föreningen. 

För att citera Max Markusson i pressmeddelandet som lades upp på Blåvitts hemsida.

"Vi är Blåvitt – och vi kommer ALDRIG att dö!"


 
 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-03-25 15:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg