Lagbanner
Avslöjar: Så långa avtal har supertalangerna

Avslöjar: Så långa avtal har supertalangerna

I våras meddelade IFK Göteborg att pojklandslagsduon Linus Carlstrand och Felix Eriksson skulle skriva på varsitt A-lagskontrakt. Nu kan Alltid Blåvitt avslöja att de båda kontrakten sträcker sig till och med säsongen 2026.

13 maj blev det klart att Linus Carlstrand och Felix Eriksson skulle flyttas upp till A-laget på deras respektive 18-årsdag. För Eriksson skedde detta strax därefter, 21 maj, medan Carlstrand fick vänta till 31 augusti. På så vis kunde föreningen skriva kontrakt med dem som är längre än tre år.

Nu kan Alltid Blåvitt avslöja att båda två har skrivit på avtal som stäcker sig fyra och ett halvt år framåt! Kontrakten gäller därmed till och med 31 december 2026. Det är, tillsammans med Abundance Salaou och Pontus Dahlberg, de längsta kontrakten i A-truppen.

Anfallaren Linus Carlstrand gjorde sin allsvenska debut i juni då han hoppade in i 96:e minuten i 2–1-segern borta mot Sirius. Efter det har det blivit ytterligare fyra inhopp i Allsvenskan, där det längsta var en dryg halvtimme borta mot Hammarby. Sedan slutet av sommaren har dessvärre Carlstrand rehabiliterat en överbelastning i ländryggen. Målet att han ska vara tillbaka på allvar till försäsongen nästa år. Innan dess hann han dessutom med 5 mål på 7 matcher i U21 samt 9 mål på 11 matcher i P19.

Försvararen Felix Eriksson, som kan spela både till höger och centralt, gjorde sin debut i 4–1-segern borta mot Mjällby förra månaden, då han hoppade in i 86:e minuten. Två minuter senare blev han dessutom varnad. Utöver detta har Eriksson främst fått hålla till i U21- och P19-Allsvenskan, där det hittills har det blivit 10 matcher (1 mål) respektive 16 matcher (2 mål) under året.

Båda två har dessutom fått representera det svenska P04-landslaget. Felix Eriksson har en given plats i laget och hittills har blivit 11 matcher på U17- och U19-nivå. Carlstrand debuterade i somras och gjorde direkt det matchavgörande målet i en match mot Ungern.

Mattias Wiklund2022-10-19 09:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg