Lagbanner
Blåvitt lånar ut Marcus Berg till Öis
Snart firar Marcus Berg mål i en röd tröja. För den som vill se Blåvitts lagkapten är det numera Superettan och Öis som gäller när Marcus tar en för laget och försöker spela upp Öis i Allsvenskan.

Blåvitt lånar ut Marcus Berg till Öis

Årets värvningsbomb är här. Blåvitt lånar ut sin lagkapten till Superettanklubben Öis året ut med förhoppningen att lånet ska kunna stärka lokalklubbens chanser att nå Allsvenskan.

Sedan Gais åkte ur Allsvenskan 2012 har Blåvitt spelat nio säsonger utan derbyn och lagom till den tionde derbylösa säsongen så tar föreningen till det udda draget att låna ut en av sina bästa spelare till en lokalrival. Ett drag som låter galet till en början, men som långsiktigt ska stärka Blåvitt.

- Det här är en långsiktig satsning. Vi hade inte gjort det här om vi inte trodde det var långsiktigt bra för IFK Göteborg. Om vi kan få upp Öis i Allsvenskan så innebär det ett större intresse för fotbollen i Göteborg, vilket vi tror kommer gynna Blåvitt, säger Håkan Vild till Alltid Blåvitt.
Ett av de främsta argumenten ska vara att rusta upp Gamla Ullevi.

- Så länge Blåvitt är enda Göteborgslag i Allsvenskan så är det svårt att övertala kommunpolitikerna om att åtgärda de många misstagen deras företrädare gjorde när de byggde Gamla Ullevi. Men om Öis skulle gå upp blir förhandlingsläget ett annat.
På frågan om det var självklart att Blåvitt ville ha upp just Öis svarar han att det i slutändan var ett rätt lätt val.

- Nu spelar Gais förvisso i Division 1, så det är inte aktuellt ändå, men vi har såklart tittat på hur de olika alternativen skulle påverka Blåvitt och vi tror att Öis i Allsvenskan är det bästa alternativet. De har förvisso få, men penningstarka supportrar och vi bedömer det som sannolikt att de inte kommer acceptera den låga standarden som Gamla Ullevi håller ifall de skulle komma tillbaka till Gamla Ullevi. När en Stenadirektör vill rusta upp en arena har det lite mer tyngd än när en kvartersmusiker från Brämaregården föreslår det samma.
Men hur känner huvudpersonen för det hela? Alltid Blåvitt hittade en Marcus på stan.

Hur känner du för att flytta från Blåvitt till Öis?
Öh… kan man göra det?

Ja, det är ju tillåtet att låna ut spelare.
Det känns inte så värst lojalt.

Nej men du gör ju det för att det långsiktigt är bra för Blåvitt.
Ja men då så.

Vad tänker du om att åka till Öisgården istället för Kamratgården i framtiden?
Ehm… Jag har inte riktigt tänkt på det, men jag antar att Öisgården ligger närmare motorvägen, så det blir ju enklare att åka dit för mig som kör bil.

Hur ser du på det sportsligt?
Öh… Superettan är ju såklart inte Allsvenskan, men jag antar att det nog är svårare att spela i Superettan än många tror.

Tack för att du tog dig tid!
Ehm, ni vet att jag inte är Marcus Berg va?

Du är EN Marcus och det är 2022. Det är gott nog i dagens klimat.
… okej…

Alltid Blåvitt önskar Marcus lycka till i Öis och Superettan och hoppas att det här kan ge oss många glada derbystunder i framtiden.  
 

ALLTID BLÅVITT2022-04-01 07:00:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg