Lagbanner
Blåvitt lottades mot FC Köpenhamn i Europa League kvalet
Blåvitt ställs mot FC Köpenhamn i kvalet till Europa League

Blåvitt lottades mot FC Köpenhamn i Europa League kvalet

Idag lottades mötena för omgång två av Europa League kvalet och Blåvitt lottades mot danska FC Köpenhamn.

Redan igårkväll blev det klart vilken lottningsgrupp Blåvitt placerades i och inför dagens lottning fanns det tre lag Blåvitt kunde lottas mot. De var New Saints från Wales, Motherwell från Skottland och FC Köpenhamn från Danmark. I sammanhanget sågs Köpenhamn ut som en noterbart svårare lottning än de två brittiska lagen, men lotten föll på danskarna som i sin tur lär vara lika besvikna, för av de oseedade lagen är Blåvitt på förhand det klart starkaste laget. (De andra två oseedade lagen i gruppen var Torshavn från Färöarna och Coleraine från Nordirland.)

Då det på grund av rådande Coronapandemi bara spelas enkelmöten blir det bara en match, som kommer spelas i Göteborg. 

Den danska säsongen avslutades nyligen och Köpenhamn slutade på en andraplats, en bra bit bakom Midtjylland (Där Lasse Vibe numera huserar). Köpenhamns säsong var en del upp och ner och laget radade upp rätt många förluster i ligaspelet men gick bättre i Europa där laget tog sig till kvartsfinal mot Manchester United i Europa League förra säsongen. 

I och med att den Danska ligan kör höst/vår så är Köpenhamn just nu mellan säsonger vilket skulle kunna vara en faktor som talar för Blåvitt. Annars är det ett möte där Köpenhamn tyvärr får ses som de stora favoriterna. 

Skulle Blåvitt slå ut Köpenhamn så innebär det att man tar över Köpenhamns seeding inför omgång tre av kvalet och skulle i så fall troligtvis få lättare motstånd där än om man gått vidare via möten med New Saints eller Motherwell. 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-08-31 14:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg