Lagbanner
Blåvitt med balt nyförvärv - landslagsmannen klar
Under lördagsförmiddagen presenterades den estniske landslagsforwarden Erik Sorga, som skrivit på ett fyraårskontrakt med Blåvitt.

Blåvitt med balt nyförvärv - landslagsmannen klar

Under lördagsförmiddagen presenterades den estniske landslagsforwarden Erik Sorga, som har skrivit på ett fyraårskontrakt med Blåvitt. "IFK Göteborg är en av de skandinaviska storklubbar som alla fotbollsintresserade känner till", säger 22-åringen på klubbens hemsida.

Fiora, D.C. United, Loudoun United och VVV-Venio. Det är Erik Sorgas seniorkarriär innan han nu är presenterad och klar för Blåvitt fram till 2025. Forwarden kom senast från en utlåning till VVV-Venio i holländska andraligan, där han under säsongen smällt in tre mål på elva matcher. I övrigt spelade han även med den tidigare Blåvittspelaren Kristopher Da Graca som lämnade för just VVV-Venio inför förra säsongen.

Erik Sorga har utöver klubblagskarriären, även representerat det estniska landslaget i samtliga årskullar. I A-landslagssammanhang har det blivit 15 framträdanden varav fyra mål. Tre av målen kom i senaste VM-kvalet (två mot Belgien och ett mot Belarus), där Estland slutade på en fjärdeplats.

Pontus Farnerud säger så här om Erik Sorgas spetskvalitéer på Blåvitts hemsida:

– Han har många intressanta kvaliteter, framförallt med sin snabbhet och en förmåga att skapa lägen för sig själv och sina medspelare. Han är en modern och hårt jobbande anfallare i både defensiven och offensiven. Det ger oss ytterligare ett alternativ offensivt och kompletterar vår anfallsuppsättning på ett bra sätt.

Erik Sorga själv om känslorna att vara klar för Blåvitt:

– IFK Göteborg är en av de skandinaviska storklubbar som alla fotbollsintresserade känner till. Jag har fått en väldigt bra bild av vad det är vi ska uppnå tillsammans. Jag längtar också efter att spela för supportrarna. Jag har kollat på de fantastiska tifona och sett vilken stämning det är på hemmaarenan. Det är högsta klass.

Han är inte blygsam när det gäller målsättningen i Göteborgströjan:

– Vi ska upp till toppen av svensk fotboll igen och jag ser verkligen fram emot att vara en del av det, säger 22-åringen. 

Med en förmodad ersättare till Robin Söder, återstår det att se hur Blåvitts framtida silly season kommer att se ut. En målvakt lär det värvas in. Där är det främsta namnet just nu HBK-målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist. Om Erlingmark inte heller förlänger kan det mycket väl behövas både en central innermittfältare och en till mittback. 

Övriga spelare som ryktats in är bland annat yttermittfältarna Jake Larsson och Nicklas Bärkroth och Sam Larsson. 

Simon Hennix2022-01-08 13:24:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg