Blåvitt övertygar i årets första match
Linus Carlstrand gjorde två mål och Felix Eriksson imponerade under sitt inhopp som högerback när Blåvitt slog Degerfors på Valhalla

IFK Göteborg inleder fotbollssäsongen 2023 med en träningsmatch mot Degerfors och vinner med 4-1.

Blåvitt som har en del spelare borta av olika anledningar spelade under fredageftermiddag årets första fotbollsmatch och Degerfors står för motståndet. Blåvitt får en fin start på matchen när "nyförvärvet" Sebastian Ohlsson (han har ju varit i Blåvitt sedan sensommaren men kom utanför transferfönstret och får spela först nu) gör 1-0 innan två minuter är spelade. Det är ett fint avslut där 'SebO' tar ner bollen och slår till på halvvoley.

Den första kvarten ser det inte ut som om det är två allsvenska föreningar som möts, Blåvitt rullar ut Degerfors ganska rejält, men halvvägs in i halvleken mattas tempot ner märkbart.

I den andra halvleken gasar Blåvitt ifrån Degerfors. 2-0 kommer genom Linus Carlstrand, efter att Johan Bångsbo lagt ut en smörpass till Felix Eriksson som hoppade in som högerback, som i sin tur spelar in till en framrusande Carlstrand som kan trycka in bollen i mål. 3-0 kommer genom Emil Salomonsson innan Linus Carlstrand kan göra sitt andra mål för matchen.

Linus Carlstrand, för de som inte har koll på honom, är en anfallare som spås en fin framtid, men fick förra säsongen lite förstörd av skador.

I matchen sista minut tillåts tyvärr Degerfors trycka in ett tröstmål där Pontus Dahlberg först står för en fin räddning men inte får hjälp av sin backlinje på returen. Tråkigt för Dahlberg som säkert hade velat hålla nollan.

Träningsmatcher i Januari är kanske inte värda så otroligt mycket, men det är alltid roligare att inleda ett år med segrar än förluster, och Blåvitt både vinner och står för en fin insats den här kvällen.