Lagbanner
Blåvitt skriver avtal med Craft
Blåvitt lämnar Kappa som tröjsponsor och går vidare med Craft.

Blåvitt skriver avtal med Craft

Idag blev den sedan länge ganska dåligt bevarade hemligheten att Blåvitt lämnar Kappa och istället skriver avtal med Craft som leverantör av bland annat träningskläder och matchtröjor.

Det har spekulerats i att Blåvitt skulle byta från Kappa till Craft sedan i somras, och under ett av höstens medlemsmöten bekräftades i praktiken att Blåvitt skulle byta leverantör efter att avtalet med Kappa löpt ut, men det är först nu som det är officiellt. Passande nog bara en dag innan träningen drar igång för året, och nu lär Blåvitt vara klädda i Crafts träningsmaterial. 

Craft är annars främst kända från skidvärlden men har de senaste åren satsat mer och mer på att ta sig in i lagsport med avtal inom handbollen och några mindre fotbollsklubbar som Darmstadt och Hammarby. Men nu vill Craft slå sig in i fotbollen på riktigt och tecknar ett långt avtal på sex år med Blåvitt. 

Craft grundades från början i Borås så den lokala kopplingen till Blåvitt som ofta nämns kan tyckas svår, men moderbolaget New Wave som köpte Craft 1996 är baserade i Göteborg. 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-01-07 11:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg