Lagbanner
Blåvitt släpper årets första biljetter
Våren 2019 spelade Blåvitt på Ullevi mot Elfsborg, den gången blev det en stabil seger inför nästan 20 000 åskådare. Riktigt så många kommer inte släppas in den här gången, men för de flesta är det nog skönt bara att få gå på fotboll igen.

Blåvitt släpper årets första biljetter

Efter nästan ett och ett halvt år utan publik så är det nu äntligen dags att se Blåvitt live igen. Till matchen mot Elfsborg på måndag kommer Blåvitt börja släppa in publik

Dagen vi alla väntat på är äntligen här. Det är publik på de Allsvenska matcherna igen. Blåvitt har skickat ut ett mail om hur de med årskort kan boka sina biljetter till matchen och även öppnat upp försäljningen för ströplatser åt vanlgia åskådare. I och med att de nya restriktionerna räknar publik per sektion så kommer Blåvitt spela på Ullevi och på så sätt kunna ta in fler åskådare. Upp emot 10 000 åskådare faktiskt. 

Tyvärr innebär detta också en del komplikationer. 

De som köpt årskort har de facto inte några biljetter än utan måste via en länk de fått i ett mail boka sina platser med en kod som kom med mailet. Och du kan bara boka en plats åt gången, vilket gjort att det blivit stökigt för vänner som har åskort ihop att boka så de sitter ihop.

Ett annat problem som uppstått är att Ticketmasters hemsida kraschar när man ska logga in, och då slutar koden fungera i ca 20 minuter. För att undvika det så kan man logga in på Ticknetmaster INNAN man klickar på länken i mailet. Då ska bokningen gå som tänkt. 

Att det tillåts så här mycket publik på matchen var ett beslut som kom relativt tätt inpå matchen och Blåvitt har inte haft mycket tid på sig att förbereda sig, men till i framtiden så får vi hoppas att systemet blir lite mer genomarbetat. Som de flesta vet är det många platser på Ullevi som är rätt kassa, och med tre lediga stolar fär varje åskådare så försvinner de bra platserna snabbt. Lägg på det att flera årskortsinnehavare inte fått sina mail som de ska och de har inte kunnat boka platser förrän många var tagna. Blåvittshoppens telefon ska ha varit nedringd under förmiddagen. 

För närvarande verkar det som om Blåvitt valt att pausa försäljningen av lösbiljetter just för att se till att alla årskortsinnehavare får platser, och den förväntas enligt Ticketmaster komma igång imorgon igen. Förhoppningsvis har årskortsinnehavarna löst sina biljetter tills dess. 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2021-07-01 12:49:05
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg