Blåvitt spelar 1-1 mot Halmstad i årets andra träningsmatch.
Emil Salomonsson gör Blåvitts mål i dagens match!

Blåvitt spelar årets andra träningsmatch, även denna mot ett förmodat bottenlag i Allsvenskan, Halmstad BK.

Blåvitts andra träningsmatch för året blev inte samma överkörning som förra veckans 4-1 seger mot Degerfors. Dagens motstånd, Halmstad, ställde upp med ett betydligt kompaktare lag än Degerfors vilket ledde till att Blåvitt var spelförande och Halmstad satsade på kontringar. En taktik som fungerade förhållandevis bra för nykomlingen och Hallands andra lag i Allsvenskan. De kunde få till flera farliga omställningar och även två frilägen i första halvlek, men Pontus Dahlberg i Blåvitts mål stod för flera fina räddningar.

Det blir också Halmstad som tar ledningen efter en lite tilltrasslad situation där Johan Bångsbo lämnas ensam med två spelare och inte kan få bort bollen. Istället är den en Halmstadspelare som från nära håll nickar in 0-1 målet.

Blåvitt jobbar sig tillbaka och Emil Salomonsson får i halvlekens slutminuter kvittera till 1-1. Det är ett mål som påminner en del om Sebastian Ohlssons 1-0 senast. Vänsterhörna slås in, nickas bort, och i utkant av straffområdet kommer en framrusande Salomonsson som slår till direkt och skjuter in 1-1 vid första stolpen.

Som så ofta i träningsmatcherna blir det många byten och matchbilden förändras en del vilket såklart påverkar matchbilden. Flera juniorer ges chansen att visa upp sig, med blandad kompott. Halmstad har under andra halvlek en andra boll i mål som dock döms bort, utan att någon riktigt vet varför det dömdes bort. Det snackades om offside, men det var ett bakåtspel, så offside kan det inte ha varit.

Blåvitt och Halmstad har varsin farlighet utöver det i andra halvlek, men inget av dem resulterar i något mål och matchen slutar 1-1.

En träningsmatch som hade lite mer kamp än vi kanske brukar se i Januari, och som bjöd på både positiva och negativa saker att ta med sig.

Positivt är att Elias Hagen stundtals ser ut som den spelare han värvats för att vara (men det är som sagt fortfarande Januari...). Hussein Carneil ser riktigt fin ut stundtals och Suleiman Abdullahi ser ut att vara i bättre form än jag vågade hoppas på.

Negativt är att det känns som om Blåvitt släpper till för många farliga omställningar (men det är som sagt fortfarande Januari...) och att Abundance Salaou gick ut med vad som såg ut att kunna vara en allvarlig skada.