Lagbanner
Blåvitt vinner stort i premiären av Division 3
Blåvitt kunde flera gånger såga sig igenom Ytterbys försvar och vann matchen med hela 8-0

Blåvitt vinner stort i premiären av Division 3

IFK Göteborgs relativt nystartade damer stormade genom division 4 förra året och rivstartade resan genom Division 3 också.

I premiären som spelades i tisdags spelade Blåvitt borta mot Ytterby IS. Det dök upp en del Blåvita på matchen som för övrigt blev första gången publik tilläts se representationslaget spela tävlingsmatch.

Blåvitt kontrollerade matchen från början till slut och trots att siffrorna till sist skrevs till 8-0 fick tvingades Ytterbymålvakten till flera räddningar.

Redan i den 27:e matchminuten gjorde Blåvitt 3-0, ett resultat som stod sig halvleken ut, innan laget i andra kunde utöka ännu mer.

Det första målet gjordes av Isabella Svanström, inte att förväxla med Victoria Svanström som gjorde 3-0. Och 4-0. Victoria gjorde även 6-0, 7-0 och 8-0 och har således på en match gjort fler mål än någon spelare i A-laget på herrsidan gjort de första 15 matcherna. (Orättvist att jämföra såklart, men en rolig detalj.)

2-0 gjordes av Filipa Hopkins och 5-0 av Novalie Jensen.

I och med att serien kommer spelas som enkelserie så blir det än viktigare att få en bra start om man har ambitionen om att gå upp, och Blåvitts 8-0 är absolut en bra start.

Det har nämnts förut men tål att nämnas igen. Representationslaget i division 3 är OCKSÅ Blåvitts F17 lag, och även om det det här var den första matchen i division 3, så har laget redan hunnit spela 8 matcher i F17 serien, där man leder på 24 poäng och en målskillnad på ca 50 plusmål. 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2021-08-11 12:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg