Lagbanner
Damlaget i full träning
Eva Qvistgaard. Bild: Cecilia Thornberg / Sandelinger

Damlaget i full träning

IFK Göteborgs damlag kan sedan några veckor träna för fullt men väntar ännu på besked om seriestart. Alltid Blåvitt har pratat med lagets assisterande tränare, Eva Qvistgaard.

 Eva, du är ju ny för våra läsare. Berätta vem du är.
 
- Jag växte upp på Östkusten, i Kristianstad. Sedan har jag bott i Halmstad och spelade som senior i BK Astrio. När jag fick jobb på Volvo personvagnar 2003 flyttade jag upp till Kungälv och har bott där sen dess. Jag har hela tiden varit engagerad i föreningslivet på alla möjliga vis. Under en period tränade jag pojkar -05 i Kode IF. Sedan fick jag frågan om att bli assisterande tränare för IFK Göteborgs damlag och det har jag varit sedan januari 2020.
 
Hur är läget i laget just nu?
 
- Vi har hela tiden tränat utomhus, men sedan några veckor kan vi också träna inomhus. Då har vi tre träningar inomhus och två utomhus i veckan. På Kviberg 5 har vi ibland hela planen, men vi får inte spela träningsmatcher – vare sig internt eller externt. Vi delar fortfarande upp gruppen i två halvor. 
 
Hur stor är truppen?
 
- Nu omfattar truppen omkring 20 spelare. Vi samarbetar med de yngre flickorna i akademin även om de inte ingår i truppen, men vi har ett par flickor födda 2006 som ingår. Normalt har vi hela tiden ett samarbete med de yngre, som kan komma och träna med oss några träningar åt gången, men just nu är vi restriktiva med det. Vi vill inte blanda trupperna för mycket.
 
Vet ni något om när serien startar?
 
- Svenska fotbollsförbundet har gått ut med att de lägre förbundsserierna startar första helgen i maj. Då menar de division ett för damer och tvåan och trean på herrsidan. Men det är nog ändå en indikation även för de lägre serierna – vi spelar ju i trean och i F17-SM. Nya restriktioner brukar komma var fjortonde dag. Det är det enda vi vet. Men vi är glada för att vi är i full träning och det är högt fokus och bra koncentration på våra träningar. Det är klart att vi hade velat spela träningsmatcher, men vi följer alla restriktioner.

Mats Deland2021-03-12 23:18:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg