Lagbanner
Damlaget trea i serien efter oavgjort mot Älvsborgs FF (B)
IFK Göteborgs Johanna Lundberg under en träning i juni 2020. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

Damlaget trea i serien efter oavgjort mot Älvsborgs FF (B)

IFK Göteborgs A-lag i damseriens division fyra ligger med sju poäng trea i serien efter Älvängen och Lerum, som båda har en match mer spelad (ytterligare några matcher återstår för andra lag). Sista matchen innan sommaruppehållet, mot Älvsborgs FF (B) slutade 2-2, sedan bortalaget vänt men Blåvitt i den avslutande forceringen lyckats kvittera.

Alicia Hall Hellström inledde målskyttet i den 31:a minuten, men därefter kom Älvsborgs FF tillbaka och vände matchen. GPs sändning fungerade bara fragmentariskt, men det vi såg var en tät och fysisk match, där IFK Göteborg effektivt stoppades på mittfältet, och inte lyckades använda kanterna. Den avslutande forceringen innebar en kvittering och ett skott i stolpen, men det oavgjorda resultatet får sägas spegla matchen.

- Vi kom inte igång med något eget spel idag, säger lagets tränare Cristian Loayza. Det är väl lite på slutet som vi får igång vårt passningsspel och lite genombrott. Men annars har vi väldigt svårt att ta tag i något eget spel. Det var trötta ben och trötta huvuden idag, och det märks att de spelat många matcher på kort tid.

Älvsborgs Flora Lindén Sarevic kvitterade efter 40 minuter och i den 74:e minuten tog Älvsborg ledningen genom ett straffmål av Caroline Jarl.
 
- De spelade inte riktigt som vi trott, konstaterar Cristian Loayza. De spelade ganska mycket man-manspel. Vi hade en del chanser, men deras målvakt (Fanny Marmefelt) gjorde några prakträddningar.

Laget visade moral och lyckades till slut kvittera genom Victoria Svanström i minut 84.
 
- Sista 15 forcerade vi med tre forwards, vilket jag tycker att de skötte bra, säger Cristian Loayza. Vi hade tre forwards men tappade fortfarande inte det centrala mittfältet. Det kändes ändå som att det hängde ett mål till 3-2 i luften. Men tiden räckte inte till.

Nu är en fjärdedel av serien avklarad och i höst väntar ett intensivt program.

- Vi är oerhört stolta över laget och hur de tar sig an uppgiften. Vi går in och dominerar de båda första matcherna med vårt eget spel. Sedan fastnar vi lite i den här. Det är lite dåligt väder och det gynnar oss kanske inte alltid, vi är blöta och kalla. Men vi är fortfarande obesegrade.

Sommarlovet är efterlängtat.
 
- Vi är lediga till den 20 juli, då börjar vi med träningar. Vi har en F17-match andra augusti och sedan division fyra (mot Lerums IS (B)) 12 augusti.

Alltid Blåvitt kommer att fortsätta bevakningen under hösten (serietabellen och spelprogrammet hittar ni här). Hittills har alla matcher streamats, men idag hade GP stora tekniska problem och söndagens sändning - i samarbete med Älvängens IK - annonserades bara ett par timmar innan. Det finns god vilja, och förhoppningsvis kommer det också att fungera bättre under hösten. Intresset är stort, söndagens sändning hade omkring 300 tittare som mest.
 
 

Mats Deland2020-06-30 23:38:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg