Lagbanner
Emil Salomonsson återvänder till Blåvitt!

Emil Salomonsson återvänder till Blåvitt!

Efter två säsonger i Japan vänder han hem. Emil Salomonsson återvänder till Blåvitt och har skrivit på för 3 nya år i klubben.

Det var snart 3 år sedan Emil Salomonsson senast spelade match i den blåvita tröjan men nu är han alltså tillbaka och har skrivit på ett treårskontrakt. Efter att ha representerat Blåvitt vid 293 tillfällen mellan 2011-2018 lämnade Emil Salomonsson IFK Göteborg som free agent inför säsongen 2019. Därefter tog han ett något annorlunda karriärssteg när han valde att flytta österut till Japan där han unde de senaste åren hunnit representera Sanfrecce Hiroshima och Avispa Fukuoka. På planen har han levererat både mål och assist framåt, enligt transfermarkt har han på 90 ligamatcher stått för 7 mål och 17 assist utspritt på första och andradivisionen. På sociala medier har det dessutom snurrat highlights som visar att den fina frisparksfoten vi fick se på Gamla Ullevi fortfarande finns kvar. 

Men under åren i Japan har Emil vid upprepade tillfällen pratat om att han gärna avslutar sin karriär i Allsvenskan och Blåvitt och nu blir det alltså verklighet. Han har visserligen hunnit bli 32 år gammal men såhär säger Emil själv på IFK Göteborgs hemsida om hur han utvecklats som spelare:

"Min löpkapacitet finns kvar och jag har förbättrat min högerfot ännu mer. Jag fick ett stort förtroende i Japan och känner att jag har vuxit med det. Bland annat genom att jag fick ta mycket fasta situationer. Jag har utvecklats både som fotbollsspelare och som människa där."

 Alltid Blåvitt välkomnar Emil Salomonsson tillbaka till Blåvitt och hoppas på 3 nya framgångsrika år tillsammans!

Alltid Blåvitt2021-12-10 10:58:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg