Lagbanner
Enkel seger för damlaget
IFK Göteborgs Isabella Svanström under en träningsmatch mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 25 juli 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Enkel seger för damlaget

IFK Göteborgs damlag besegrade på lördagseftermiddagen Jonsereds IF med 23-0 på bortaplan. Laget ligger därmed på tredje plats i division fyra i en ännu haltande tabell.

- Spelet såg OK ut, tycker jag, säger tränaren Cristian Loayza. Vi hade pratat om att vi skulle göra vissa saker under veckan och de sakerna tycker jag att vi gör, oavsett hur motståndet såg ut. Det rinner iväg, jag tror det stod 10-0 redan i halvlek, men vi flyttade ändå upp lite mer folk i anfallslinjen. Då blev det ännu större siffror. Det roligaste är att det är åtta olika målskyttar, från alla lagdelar.
 
Målen gjordes av Victoria Svanström (7), Filippa Hopkins (5), Enna Lukovic och Isabella Svanström (3 var), Novalie Jensen (2) Alicia Hall Hellström, Alva Isaksson och Malva Larsson (ett var).
 
- Vi har jobbat mycket med avslutsmomenten den senaste tiden, säger Cristian Loayza. Det kanske syns idag. Det är ganska få touch i avslutsytan, inte så mycket drällande med bollen och framför allt får vi in lite mer folk i straffområdet. Det är ett kvitto – även om kanske motståndet inte alltid är så bra måste målen göras på något sätt. Vi har några missade målchanser, men vi sätter det mesta som vi ska sätta. Vi har målskyttar som är mittback, ytterback, mittfältare, forwards. 
 
Blåvitt har nu spelat fyra matcher som räknas efter att Älvsborgs FF (B), som vi spelade oavgjort mot innan sommaruppehållet, utgått ur serien. Leder gör fortfarande Sävedalens IF (B) som spelat sex matcher. Med storsegern fick Blåvitt seriens bästa målskillnad (efter Örgryte IS som ligger på fjärde plats med en match mindre spelad).
 
- Vi pratade om det, att när vi nu kunde göra mål så får vi gå för att göra många mål, säger Cristian Loayza. Målskillnaden är ju viktig. Det är många mål som görs innanför straffområdet, men också några som görs utifrån, så det är bra spridning.
 
Nu är det två veckor tills Blåvitt spelar i serien igen, 13 september mot Donsö IS och 16 september mot Hisingsbacka FC/Backatorp IF (B).
 
- Vi kommer att fortsätta med att få in bollar tidigt i straffområdet och fylla på med folk, säger Cristian Loayza. Vi fortsätter givetvis att jobba med avsluten och vi kommer att fortsätta med det dynamiska spelet, vi måste fortfarande vara starka bakåt. 
 
I F17-serien har Blåvitt kvalificerat sig för det regionala slutspelet mellan fyra lag, som kommer att spelas parallellt med dam-fyran.
 
- Slutspelet ligger i september och sedan spelas det nationella slutspelet, om vi går vidare dit, under oktober, säger Cristian Loayza. Vi har två matcher i division fyra som inte fått datum än eftersom de krockat med F17. Vi har ändå inte det tajta schema som vi hade i juni, och därför måste vi tänka till innan matcherna mot Hindås och Örgryte får speldatum. Vi har pratat med både Hindås och ÖIS och de har stor förståelse för att vi också spelar i F17. Men det känns bra även om det blir mycket matcher.

Mats Deland2020-08-29 17:52:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg