Lagbanner
Felix Eriksson prisad på Allsvenskans Stora Pris

Felix Eriksson prisad på Allsvenskans Stora Pris

IFK Göteborgs försvarare Felix Eriksson blev belönad med utmärkelsen Årets Unicoachback 2022.

Igår kväll ägde den årliga galan 'Allsvenskans Stora Pris' rum, där utmärkelser delas ut för prestationer under den gångna allsvenska säsongen.

Det blev föga förvånande storslam för BK Häcken som tog hem utmärkelser för årets försvarare (Even Hovland), årets mittfältare (Mikkel Rygaard), årets forward (Alexander Jeremejeff), årets tränare (Per-Mathias Högmo) och årets bästa spelare (Alexander Jeremejeff).

I två kategorier fanns det blåvit representation bland nomineringarna, genom Marcus Berg för årets anfallare och Warner Hahn för årets målvakt. Den sistnämnda utmärkelsen vanns dock utav Kalmar FFs Ricardo Friedrich.



Felix Eriksson prisad

IFK Göteborg gick dock inte lottlösa ifrån galan. I ett segment delade Allsvenskans samarbetspartner Unibet ut utmärkelser för de bästa spelarna i P19-Allsvenskan, som får ses som den mest hedersamma utmärkelsen i svensk juniorfotboll.

I den vann Felix Eriksson, 18 år, pris som årets bästa försvarare, med motiveringen:

”2022 blev en intensiv och utvecklande säsong för Felix Eriksson, vars insatser i P19 Allsvenskan öppnade dörren på glänt till A-laget. Den ambitiöse och mångsidige försvararen, som imponerade stort under hela året, fick i slutändan göra två matcher i Allsvenskan och visade även där sin stora talang.”

– Det är jättekul och ett bevis på att man gjort någonting bra i år, sa en glad pristagare på galan.



Felix Eriksson skrev på sin 18-årsdag tidigare i år ett A-lagskontrakt för IFK Göteborg som sträcker sig till och med säsongen 2026. Sedan dess har han hunnit med två allsvenska inhopp och totalt fem A-lagsmatcher för Blåvitt. Han har också noterats för sex P18-landskamper under året.

Alltid Blåvitt önskar Felix stort grattis till utmärkelsen och vi är glada över att vi äntligen säkrat upp våra supertalanger på långa kontrakt.

Philip Semmlerphilip.semmler@svenskafans.com@philipsemmler2022-11-09 06:50:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg