Lagbanner
Filip Ambroz lånas ut till Kroatien

Filip Ambroz lånas ut till Kroatien

IFK Göteborg lånar ut sin 18-årige centralmittfältare Filip Ambroz till den kroatiska division 2-klubben NK Dugopolje.

Det svänger snabbt i IFK Göteborg. Följande Simon Therns skada mot IFK Norrköping i måndags sa Mikael Stahre att Filip Ambroz fanns som tänkbar ersättare på det centrala mittfältet. Nu har IFK Göteborg istället förstärkt med Abundance Salou från Elfenbenskusten och lånat ut Ambroz till kroatiska division två-klubben NK Dugopolje.

– Filip är en ung och lovande kille som är i behov av speltid. För att ta nästa steg i sin utveckling ser vi detta som en bra lösning för samtliga parter, förklarar Mikael Stahre beslutet till officiella.

Ambroz är del av den framgångsrika blåvita 2003-kull med bland andra Jesper Tolinsson (nu i Lommel), Oscar Vilhelmsson (nu i Darmstadt) och Edwin Andersson (nu i Chelsea), vilka vann den prestigefyllda ungdomsturneringen ”Mario Maggioni – Walter Righi Tournament” i Italien 2019. Till följd av att Ambroz utsågs till turneringens spelare blev mittfältaren inkallad till Kroatiens P16-landslag.

Nu stärks banden till Kroatien ytterligare i och med utlåningen till Dugopelje, en ort på dryga 3 000 invånare två mil inåt landet från turistparadiset Split. Där får Ambroz spela med ett stabilt division 2-lag som förra säsongen slutade på tionde plats. Nya hemmaarenan Stadion Hrvatski vitezovi har flera likheter med Gamla Ullevi, den invigdes 2009 och har belönats med UEFA-licens.



Ambroz gjorde allsvensk debut för IFK Göteborg som 17-åring för drygt ett år sedan och har noterats för sju ligamatcher för Blåvitt. Vi hoppas att Ambroz fortsätter att utvecklas och kan nå sin potential framöver med fler seniormatcher. Lånet till Dugopolje sträcker sig året ut.

Alltid Blåvitt önskar Filip all lycka till.

Philip Semmlerphilip.semmler@svenskafans.com@philipsemmler2022-08-04 17:28:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg