Lagbanner
Fler förändringar i den sportsliga ledningen
Kennet Andersson lämnar tjänsten som sportchef för IFK Göteborg men kommer vara kvar i föreningen som rådgivare åt Pontus Farnerud som tar över jobbet som sportchef.

Fler förändringar i den sportsliga ledningen

I kölvattnet av att Blåvitt entledigat Poya Asbaghi från tjänsten som huvudtränare kommer idag lite besked om de kommande dagarna såväl som fler ändringar i den sportsliga ledningen.

Det har spekulerats av flera av de stora mediehusen att även Kennet (Han heter Kennet, inte Kenneth) Andersson skulle lämna sin tjänst som sportchef för IFK Göteborg och under fredageftermiddagen kom beskedet att Kennet kommer ta ett kliv åt sidan av privata skäl. Kennet kommer dock finnas kvar på deltid i sportrådet och som rådgivare till sportchefen.
 
Istället kommer Pontus Farnerud ta över arbetet som sportchef.
 
Det spekuleras friskt om att Kennets avgång sker i protest mot att styrelsen sparkat Poya över den sportsliga ledningens huvuden, men vi ska samtidigt komma ihåg att redan när Kennet och Pontus tillträdde 2019 så var den långsiktiga målsättningen att Pontus skulle ta över efter Kennet på sikt.
 
Utöver förändringen på sportchefssidan så tillkännager också Blåvitt att laget fram tills en ny huvudtränare är på plats kommer ledas av Ferran Sibila (även där ryktades det om att Ferran skulle lämna när den nära vännen Poya fick gå) tillsammans med Alf Westerberg som var assisterande tränare till Poya under 2018 men gick över till att vara scout under 2019.
 
Sedan beskedet om att Poya tvingats lämna rollen som huvudtränare har det även cirkulerat rykten om att investeringsbolaget bakom värvningarna av Pontus Wernbloom m.fl. skulle ha varit med och påverkat styrelsen till att sparka Poya Asbaghi, ett rykte som dementerats kraftigt från såväl föreningen som flera av transferintressenterna.

Dels uttrycker Max Markusson på Blåvitts officiella hemsida att så inte är fallet, och Ola Serneke (vd för Blåvitts huvudsponsor och en av de större investerarna i investmentbolaget) har på Alltid Blåvitts forum starkt förnekat att de skulle ha haft något att säga till om i frågan. Även Johan Nerman som är en av privatpersonerna som gått in i investmentbolaget har förnekat på Twitter att de skulle ha någon inblandning i varken frågan om tränare eller vilka spelare som pengarna investeras i.
 
Med det sagt så ska dock tilläggas att en av styrelseledamoten (Fredrik Karlsson) är ekonomichef på Serneke, vilket skulle kunna ha gett upphov till kopplingen mellan styrelsebeslut, sponsorer och investmentbolag som flera har gjort.
 
Vem som blir ny huvudtränare för Blåvitt är fortfarande inte bestämt men processen ska vara inledd. Det ska finnas en lista på tänkbara kandidater men Blåvitt har varit tydliga med att de vill ha någon som förvaltar arbetet Poya gjort och inte en nystart.

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-09-04 17:39:48
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg