Lagbanner
Gästbetyg efter IFK Göteborg - Varberg (1-0) "Levererade när det behövdes som mest"
August Erlingmark jublar efter att snyggt ha gjort matchens enda mål mot Varberg

Gästbetyg efter IFK Göteborg - Varberg (1-0) "Levererade när det behövdes som mest"

Blåvitt tar en väldigt välbehövd seger mot Varberg hemma på Gamla Ullevi efter att August Erlingmark nickat in matchens enda mål. Kvällens spelarbetyg kommer via ett gästspel den här gången.

Betygskalan
 
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Giannis Anestis – 4

Agerar tryggt i luftrummet och har en fin räddning i andra halvlek. Fortfarande lite skakig med bollen vid fötterna och borde jobba på att ta snabbare beslut i de situationerna.
 
Alexander Jallow – 4
Gedigen insats och släpper inte till mycket defensivt på sin kant. Gissar att Rolle dragit i handbromsen för de offensiva utflykterna varav hans offensiva spel blir lite lidande.
 
Mattias Bjärsmyr – 5
Dagens gigant i min mening, levererade när vi behövde det som mest. Selmanis halvtidsintervju sa allt.
 
Andre Calisir – 4
Löser de flesta situationerna om än ibland lite okonventionellt. Ingav inte riktigt samma trygghet som sin mittbackskollega men väl en stabil insats.
 
Yahya Kalley – 4
Gör starka insatser med tanke på sin ringa erfarenhet. Stänger det mesta defensivt och har förmodligen även Rolands handbroms på sig offensivt, vilket missgynnar hans offensiva spel.
 
Tobias Sana – 4
Svårbedömd insats men en av få som ändå försöker skapa något offensivt. Hittat en bättre jämnhet i sina fasta och assisterar även idag August på en av dessa. Slarvar inte lika mycket som tidigare matcher även om hans klackförsök i andra inte gör att man vinner några IQ-poäng.
 
August Erlingmark – 4
Gör matchens enda mål på en nick i världsklass! I övrigt gör han sig bäst som mittback där han får mer tid med bollen och ännu mer användning av sitt huvud. Gör det annars helt okej i avsaknaden av JJ
 
Alhassan Yussuf – 4
Gör en helt okej match och spelar upp sig efterhand. Känns kanske något hämmad av att inte ha JJ bredvid sig.
 
Patrik Karlsson Lagermyr – 4
Började med några knackiga touchar men spelade annars också upp sig efterhand och den spelare som bidrar mest i vår offensiv. Borde självklart gjort mål på sin nick men som tur var blev den inte avgörande idag.
 
Alexander Farnerud – 2
Anfallsparet var i min mening den stora besvikelsen idag och framförallt Alexander som känns som att han vaknat upp på fel sida. Det går långsamt och han slarvar även bort en del bollar, förväntar mig mycket mer av en spelare med den karriären.
 
Pontus Wernbloom – 3
Är alltid nyttig i duellspelet men tycker återigen att man kan förvänta sig mer av en spelare med den karriären i en match av denna digniteten. Hoppas att han kan hitta formen efter uppehållet. Vill också uppmana Pontus att stå upp i högsta mån, domarna känns extra hårda iom att han har ett rykte av att lägga sig lätt.

Kristpher Da Graca, Emil Holm och Sargon Abraham spelade för kort tid för att betygsättas


// Mattias Karlsson

 

Alltid Blåvitt2020-10-04 22:30:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg