Lagbanner
Gästkrönika: Vem fan bryr sig?
Gästkrönikören Ödlund efterfrågar spelare som inte accepterar att någon fuskar i hemjobbet.

Gästkrönika: Vem fan bryr sig?

Alltid Blåvitt tar då och då in gästkrönikor. Ikväll är det ett bekant namn som skriver om spelare som inte accepterar någon lojhet eller spelare som inte ger exakt allt i varje situation.

När man ser blåvitt är det mycket som känns trevligt, vi har ett relativt ungt lag igen med en bra mix och flera spelare som faktiskt är från stan. Vi lirar snyggt och allt det där, känslan i gruppen är till synes väldigt god. Det finns dock ett litet problem. Vem fan bryr sig?
 
I blåvitt idag bjuds det på klackar, chippar och alla möjliga innovativa skottförsök. Det passas konstant, förutom när det väl ska komma en passning och man undrar ibland ifall allt går ut på att ha ”kontroll” istället för att få in bollen i mål. När samma gubbe återigen gör två-tre killar för att fösa iväg någon optimistjolle som enkelt skopas upp och sätts igång i ännu en målgivande kontring för dagens motstånd möts denne spelare av en axelryckning och ett leende.
 
Jag menar inte att det ska vara dödstraff på att spela kreativt, att vi ska bli brunkare med långa bollar igen, men när det duttas och görs svårt bara för sakens skull vill jag ha en kille som ryter ifrån. Någon som skiter i det blå skåpet och hotar med att kasta hela åbäket i huvudet på den som inte lägger in 120 % och sätter blåvita mål före en snygg show reel. Jag vill ha en fotbollsidiot.
 
De flesta som spelat har någon gång spelat med eller mot en människa som bryr sig lika mycket som en supporter. Det ropas, brötas och levs rövare för att väcka laget i lägen där många verkar ha lämnat planen, åtminstone mentalt. Dessa spelare behövs, nu är jag själv en sån så det är klart jag säger det, men dessa spelare kan vända matcher eller se till att ingen jäkla kvittering kan slinka in i slutminuten. Inte genom sin egen fantastiska fotbollsförmåga utan för att de kräver ut varje uns fotboll som finns i sina medspelare.
 
Vem är då denne gaphals som är en del i att få våra killar att sluta slänga bort poäng på lojhet och brist på engagemang? Jag tror han spelar boll i Genoa, eller ja snarare nöter bänk (om ens det). Sedan flytten ner har Sebban kunnat spelat 16 matcher och har suttit på bänken 9 av dessa med 0 spelade minuter.  Nu ligger Genoa och svajar vid kvalplats och det går att driva tesen att Sebban är en del av en billigare Serie B-trupp ifall de inte klarar sig kvar, med då är frågan om signore Eriksson är så pigg på att vänta in det. Han blir 32 i januari och jag har en rätt stark känsla av att han vill avsluta hemma i blåvitt.
 
Nu är säkert kuvertet fetare i Italien och han kanske inte kommer hit på annat än lån, men jag är inte förvånad om han står på KG inom en relativt snar framtid då vi inte har supertäckning i backlinjen och måste sälja minst en central pjäs. Men vad vet jag, jag har ju trott att Berg faktiskt brydde sig om blåvitt och kan ha lika fel nu.

Signatur Ödlund

Alltid Blåvitt2020-07-27 21:50:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg