Lagbanner
Hemvändare klar för Blåvitt

Hemvändare klar för Blåvitt

Sebastian Ohlsson har blivit presenterad för IFK Göteborg och återvänder hem efter tre år i Tyskland. ”Det känns riktigt bra att vara en Blåvittspelare igen.”

Ohlsson, som nu hunnit blir 29 år, fostrades i Blåvitts akademi men lämnade 2013 för spel i Örgryte IS. Han var kvar i klubben fram till 2017 när han återvände till Göteborgskamraterna efter en imponerande utveckling. Efter en jobbig första säsong i Allsvenskan blev högerbacken en publikfavorit på Gamla Ullevi när han fick ut sin potential under Poya Asbaghi 2018 och blev dessutom en assistkung våren 2019.

Under den följande sommaren lämnade göteborgaren stan för att testa på ett utlandsäventyr. Flytten till Zweite Bundesliga-klubben St Pauli blev till en början succéartad när han omgående blev en nyckelspelare. Det blev dock ingen uppflyttning till första divisionen för Hamburgklubben och med ett skadefyllt år fick inte Ohlsson förnyat kontrakt efter den gångna säsongen. Sedan dess har han varit klubblös – fram tills idag.



– Sebastian slog igenom på allvar under förra vändan här och han hade till och med kaptensbindeln hos oss. Det är glädjande att vi ännu en gång ser en tidigare akademispelare ta plats i vår A-trupp. Att Sebastian, precis som flera andra hemvändare, har bakgrund i föreningen är en sak som ger en blåvit kontinuitet i vårt truppbygge, säger Håkan Mild till officiella.

Huvudpersonen själv är mycket nöjd över att få vara en del av den satsningen IFK Göteborg gör.

– Jag har ju varit här och tränat så fort jag har fått chansen och det var här på Kamratgården jag höll igång även i somras. Det känns riktigt bra att vara en Blåvittspelare igen. Jag längtar efter att få spela på Gamla Ullevi framför våra supportrar, säger Sebastian.

Det påskrivna kontraktet sträcker sig till och med 2024, men Ohlsson blir spelklar först i januari när kommande transferfönster öppnar i Sverige.

Alltid Blåvitt vill hälsa honom ett varmt välkommen hem till den finaste av klubbar.

 

Philip Semmlerphilip.semmler@svenskafans.com@philipsemmler2022-09-22 18:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg