Lagbanner
Hussein Carneil uttagen till U19-landslaget
Hussein Carneil uttagen till U19-landslagets EM-kval.

Hussein Carneil uttagen till U19-landslaget

Den otroligt fina veckan för IFK Göteborgs supertalang Hussein Carneil fortsätter. Tävlingsdebut mot Elfsborg i Svenska Cupen, nysignerat A-lagskontrakt på fyra år, fin insats i träningsmatchen mot Norrby. Nu är han också uttagen till det svenska U19-landslaget.

Efter ett återbud från tidigare Blåvitt-spelaren Edwin Andersson, numera i Chelsea, har förbundskapten Mirza Jelecak tagit ut Hussein Carneil till U19-landslagets EM-kval. Sedan tidigare är också Oscar Vilhelmsson och Johan Bångsbo uttagna i truppen. Samtliga dessa spelare missar därmed IFK Göteborgs allsvenska genrep mot norska Fredrikstad 26 mars.

För en månad sedan rapporterades det om att Afghanistan ville ta ut Carneil till sitt A-landslag, som ska spela en träningsmatch mot Madagaskar nu i mars. I och med den här uttagningen verkar Carneil nu ha bestämt sig för att representera Sverige, där han bott sedan treårsåldern, istället. Speltid i U19-landslaget skulle dock inte låsa honom till Sverige, utan detta görs först vid tävlingsdebut i A-landslaget (och även efter det går det faktiskt att byta landslag under vissa omständigheter).

I det här avgörande kvalet, som är en fortsättning på ett förkval i höstas, ställs Sverige mot Frankrike, Bosnien och Tjeckien – där gruppvinnaren går till EM i Slovakien nu i sommar. Endast åtta länder tar sig till mästerskapet, så konkurrensen om platserna är tuff. En mästerskapsplats hade varit en stor succé för Sverige som endast kvalat in till U19-EM en gång senaste 27 åren.

Vi önskar Carneil – och sedan tidigare Vilhelmsson och Bångsbo – grattis och stort lycka till!

Mattias Wiklund2022-03-19 12:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg