Lagbanner
IFK Göteborg gör klart med Christian Kouakou
Den 25-årige anfallaren Christian Kouakou har skrivit på för IFK Göteborg.

IFK Göteborg gör klart med Christian Kouakou

IFK Göteborg har meddelat att man har gjort klart med anfallaren Christian Kouakou, 25, från IK Brage, på ett 2,5-årskontrakt.

Efter att rykten smitit ut under torsdagseftermiddagen om att Christian Kouakou skulle vara närapå klar för IFK Göteborg har klubben idag bekräftat på sin hemsida att man har köpt loss den 25-årige centerforwarden från IK Brage i Superettan. Christian Kouakou har sedan 2018 gjort 23 mål på 41 matcher för Brage, och gjorde dessförinnan 29 mål på 39 matcher för Nyköpings BIS, och ansluter nu till Göteborgskamraterna på ett kontrakt som sträcker sig genom säsongen 2022.

Spelaren har meriter från U17- och U19-landslagen, och var 2011 när han debuterade i Allsvenskan för AIK Solna klubbens yngste spelare någonsin i Allsvenskan. 2019 kom Kouakou fyra i Superettans skytteliga och gjorde bland annat det avslutande målet i Brages 3-0 seger mot klassiska Superetta-laget GAIS.

Christian Kouakou beskrivs av både tränare Poya Asbaghi och sportchef Kennet Andersson som en duktig djupledsspelare och vass forward, och han kommer bära nummer 14 när han väl kommer till spel för klubben. Då spelaren just återkommit från en långtidsskada beräknas det dock dröja innan han kan delta i matchspel.

Blåvitt nämner också på sin hemsida att transferfönstret öppnar först 29 juli, men att spelaren inlett sin tid i IFK Göteborg redan idag. Värvningen sponsrades av IFK GBG Transferintressenter AB.

John Fhager2020-07-24 10:57:23

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg