Lagbanner
IFK Göteborg lottades mot Torns IF i Svenska Cupen
Jubel efter cupguldet 2013, Mikael Stahres hittills enda titel med IFK Göteborg.

IFK Göteborg lottades mot Torns IF i Svenska Cupen

IFK Göteborg går in i andra omgången av Svenska Cupen 2022/23. Ikväll lottades matcherna och nu står det klart att Blåvitt ställs mot Ettan-laget Torns IF från Lund.

En ny upplaga av Svenska Cupen har påbörjats och IFK Göteborg går, tillsammans med övriga lag från Allsvenskan och Superettan, in i andra omgången. Inför lottningen har lagen i de båda seedningsgrupperna delats in i en nordlig grupp och en sydlig grupp i syfte att minimera längre bortaresor för elitlagen. Det fanns en chans till Göteborgsderby mot GAIS eller Västra Frölunda IF, men lotten föll på Torns IF från Lund.

Torn har under de senaste 20 åren gjort en imponerande resa genom seriesystemet. 2002 spelade de i Division 7, men har stegvis avancerat uppåt och 2017 flyttades de upp från Division 2. Nu har de blivit ett etablerat lag i Ettan Södra och ligger i skrivande stund på en tionde plats efter 18 poäng på 14 matcher. Torn tog sig vidare till den här omgången efter att ha besegrat seriekonkurrenten BK Olympic med 2–1 i omgång 1.



IFK Göteborg och Torn har mötts en gång tidigare – i motsvarande cupomgång 2018. Då vann Blåvitt med 4–0 efter mål av Sargon Abraham, Victor Wernersson, Marcus Degerlund och Sebastian Ohlsson. Från den matchen är det bara Emil Salomonsson som tillhör föreningen idag, vilket säger en hel del om spelaromsättningen de senaste åren. Värt att notera är att Blåvitt är ett av få lag som aldrig har åkt ut den här omgången sedan Svenska Cupen gjordes om 2012/13. Vi ser gärna att den trenden håller i sig och att IFK Göteborg når gruppspelet våren 2023.

Matchen spelas antingen onsdag 31 augusti eller torsdag 1 september. Vanligtvis spelar Torn sina hemmamatcher på Tornvallen, men senast lagen möttes flyttades matchen till Klostergårdens IP med en större publikkapacitet. Det återstår att se var den här matchen spelas någonstans.

Mattias Wiklund2022-07-10 22:17:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg