Lagbanner
Inför cupfinalen: Intervju med Hosam Aiesh "Du måste göra skitarbetet för att få ytorna"
Hosam Aiesh är kanske mest känd för sina dribblingar men visar också upp en fysik som imponerar.

Inför cupfinalen: Intervju med Hosam Aiesh "Du måste göra skitarbetet för att få ytorna"

Imorgon spelar Blåvitt cupfinal mot Malmö på Gamla Ullevi och Alltid Blåvitt cyklade upp en redaktionsmedlem för att prata lite med några spelare inför matchen.

Vi sitter i lobbyn inne på Kamratgården, en bit ifrån varandra under rådande omständigheter och bredvid oss har vi det välfyllda prisskåpet där SM Gulden står på rad, omgivna av de enda europeiska fotbollstitlarna i landet. Det är en plats som påminner om den historia som finns i föreningen och som lätt får en att glömma att det är ganska få spelare i ett ungt Blåvitt som faktiskt varit med och vunnit titlar. 

När du kom till Blåvitt kände de flesta supportrarna till dig som killen som var grym en mot en och som dribblat upp Arsenalförsvaret på läktaren, men i år har vi fått se en annan sida. Jag tror inte det var många som förväntade sig den lagspelaren vi fått se i år, som jobbar hårt i försvarsspelet. Är det något du alltid haft i dig eller är det något som utvecklats i Blåvitt?
Nej det är något som utvecklats. När du kommer till en ny klubb så får du anpassa dig till spelsättet som man blir tillsagd att spela. Vi är fortfarande ett lag och ska du passa in i det så måste du göra skitarbetet för att få de här ytorna. Det har kanske funnits där tidigare men jag behövde inte använda det på samma sätt när jag var i Östersund.
 
Känner du att det hämmar dig? Att du kanske fick mer chanser i Östersund?
Inte att det hämmar mig, men det är klart jag fick mer man man situationer i Östersund än här i Blåvitt, men jag har ju gjort mer mål här i Blåvitt än i Östersund så att.
 
Det är ju cupfinal imorgon. Cupen har ju inte alltid haft så hög status bland supportrarna men det håller på att växa mer och mer. Du har samtidigt varit med och vunnit cupen förut och framför allt upplevt att ta vägen via cupen ut i Europa. Är det något du pratar med dina lagkamrater om?
Nej jag tror inte jag behöver göra det. Det är en stor match för många i laget. Vi har en ung trupp och många har en chans att ta sin första och kanske sista titel. Man vet ju aldrig och det är något man måste ta till vara på när du väl är i final så jag tror inte jag behöver göra det. Spelarna är väldigt taggade och ser fram emot den här matchen.
 
 
På tal om dig som spelare så har jag märkt att du, till skillnad mot vad man kanske förväntar sig av en så pass teknisk spelare, är väldigt stark och fysisk närkampsspelet. Det har ju blivit ett eller två frisparkar emot så att säga. Vad tror du kom först? Är det här ett sätt för dig att ge dig själv utrymme eller?
Nej jag tror det här är genetiskt. Jag är stark i kroppen. Det har jag alltid varit, så det har jag haft.
 
På TV, nu när det inte är någon publik, så hör man ju spelarna på planen en del, och det låter som om man hör dig en del på planen och du är faktiskt en av de mer erfarna spelarna i ett ganska ungt lag. Känner du att du blivit lite av en ledare i laget?
Jo men det är klart. Vi har ju ett ungt lag och jag har spelat en del i Allsvenskan, mött nästan alla lag både borta och hemma. Man vet ju oftast hur motståndarna fungerar. Vi har ju videoanalyser men det känns inte som om det är något nytt för mig när man kollar på dem, man kan alla lag väldigt bra redan. Har den där rutinen och vet hur man ska spela mot lagen. Så sett tror jag att jag har mycket rutin. Sen är jag en spelare som ja, ibland är det mycket positivt, men ibland kanske man tappar det lite och sådär. Men som helhet tycker jag kanske att jag är en ledare.
 
Sista fråga. Vem avgör imorgon mot Malmö?
Jag, svarar Hosam utan att tveka en sekund.
 
Tack och lycka till imorgon!

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-07-29 15:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg