Lagbanner
Inför cupfinalen: Intervju med Sargon Abraham "Jag är en spelare som alltid vill ge allt för laget"
Trots kritik mot att han inte gör mål på sina chanser så har Sargon Abraham gjort några mål, bland annat avgjorde han (tror vi?) mötet med AIK.

Inför cupfinalen: Intervju med Sargon Abraham "Jag är en spelare som alltid vill ge allt för laget"

Imorgon spelar Blåvitt cupfinal mot Malmö på Gamla Ullevi och Alltid Blåvitt cyklade upp en redaktionsmedlem för att prata lite med några spelare och ledare inför matchen.

Efter Blåvitts matchförberedande träning träffar vi Sargon Abraham utanför Blåvitts omklädningsrum. Sargon har haft lite ont i tån och har rehabbat en del istället för att avsluta med resten av laget. Under intervjun kommer lite spelare förbi på väg in från träningen. Två av de sista är Tobias Sana och Emil Holm sin stannat kvar för att nöta lite. 

Du har fått spela mycket i år, mer än tidigare år i Blåvitt och mycket som central anfallare det här året hur känns det för dig?  
Det har känts bra, det är ingen position jag har spelat i förut men jag tycker ändå jag gjort det hyfsat bra och hjälpt laget på ett hyfsat sätt.
 
Jag kan ju säga att jag själv tycker du varit en av de bättre i Blåvitt den här säsongen med väldigt fint spelsinne, många bra skarvar och framspelningar och väldigt fint presspel, men samtidigt du haft lite svårt att göra mål. Ibland har det varit  mindre bra avslut och ibland väldigt bra målvaktsräddningar. Vad väger tyngst för dig, att det känns bra i spelet i övrigt eller de missade chanserna?
Nej men det är klart att det känns bra i spelet och då skapar man lägen. Till sist sitter de och det är klart att något dåligt avslut har man ju alltid men jag tycker jag har haft en del avslut där det är helt sjukt att bollen inte går i mål.
 
Jo jag håller med. Jag tyckte båda chanserna mot Hammarby, eller framför allt mot Falkenberg var bra avslut men bättre räddningar.
Ja mot Falkenberg alltså… Det är klart att det är sådana lägen där du om du får in två tre bollar i boxen så kommer sådana lägen. Och som sagt, jag tycker ändå att jag har varit med och bidragit med assist till mål också så att jag ska inte stirra mig blind på de missade chanserna.
 
Ja och du har ju gjort några viktiga mål också, det ska vi inte glömma.
Jo det har det blivit. Nej, men det är klart att det blir ju frustrerande när inte bollen går in.
 
Jag förberedde mig faktiskt inför det här med att titta lite på dina highlights från tiden i Degerfors och där blev det ju ganska många mål. Många rätt snygga också får man väl ändå säga. Men också många tekniskt svåra mål, det var en del chippar över målvakten in i bortre krysset och lite så. Mycket skott utifrån. Det kanske är för att det är just highlights och de visar inte resten av matchen, men vi har kanske inte sett så mycket av den Sargon i Blåvitt än.
Nej tyvärr är det ju så. I Degerfors gjorde jag ju några fina mål. Det har väl varit så i min karriär att jag gör mer snygga mål än de där i boxen med en touch.
 
Typ nicka på mållinjen nästan liggandes?
Ja precis, sådana mål har jag inte gjort så många innan. I år har jag ju spelat mer striker där man är i box och ditt jobb är mer att trycka ner backlinjen. Sen har jag väl inte kommit så mycket rättvänd som jag föredrar att göra.
 
Ja, det leder in lite på följdfrågan. Jag antar att det ligger lite i den roll du fått i Blåvitt.
Så är det ju lite såklart, men sen kan man ju inte skylla på det heller. Det är klart att jag har en annan roll här nu än jag hade där då, och jag är väl en sådan spelare som alltid vill ge allt för laget.
 
Vi vet ju om att du spelat en del futsal tidigare, och jag tycker man ser mer i ditt spel att du vågar spela ut mer av det tekniska i ditt register. Det var ju en match där du liksom kör klockan på knäna och jonglerar bollen förbi två motståndare på mittfältet. Är det en trygghet som kommer i att du spelar mer eller är det något du aktivt jobbar på att utvecklar?
 
Här kommer Tobias Sana förbi, kittlar Sargon lite och ropar över axeln när han går in i omklädningsrummet
 
"Han är KLASS. Det är det enda, bara så du vet det"
 
Nej det är klart att det blir ju så att när du spelar mer så får du mer självförtroende och då vågar man göra mer av de där extra grejerna jämfört med hur det har varit förut. Det är väl det som är det viktiga, att man spelar mer och hittar ett större självförtroende.
 
En sista fråga. Vem avgör mot Malmö?
Sargon funderar en stund.
Det är en svår fråga. Vi har många som är sugna.
 
Så länge spelarna är sugna på att avgöra så!
Precis! Nej men. Jag får svara Sana på den alltså. Det hade varit fint. Han har ändå varit där det hade varit gött om han fick sänka dem.
 
Tack så mycket för att du tog dig tid, lycka till i morgon! 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-07-29 19:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg