Lagbanner
Inför damlagets andra match, mot Älvängens IK (B)
IFK Göteborgs A-lag under en paus vid en träning i juni 2020. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

Inför damlagets andra match, mot Älvängens IK (B)

På söndag 13.00 spelar IFK Göteborgs A-lag i damseriens division 4 sin andra match. Den här gången finns det ingen streaming, men Alltid Blåvitt kommer att rapportera efter matchen.

IFK Göteborgs damlag vann i onsdags komfortabelt sin första match med 0-6 mot Ösets BK (matchen räknades som bortamatch men spelades i PSA Sernekes arena). Större delen av laget spelar också F17-SM Västra Götaland, där laget hittills besegrat Alingsås och senast i fredags Kopparbergs/Göteborg FC (5-0) och förlorat mot Jitex/Mölndal. Därmed ligger laget i delad serieledning, dock med en haltande tabell.

Fjolårstvåan Älvängens IK (B; Älvängen har också ett lag i division 3) leder för närvarande division fyra efter tre raka segrar och 14-0 i målskillnad. Precis som IFK Göteborg är det ett mycket ungt lag, även om medelåldern ligger ett eller ett par år högre än hos Blåvitt. Ett mycket tidigt tips kan vara att kampen om seriesegern kommer att stå mellan dessa båda, samt Örgryte och Sävedalen. Serien omfattar i år dubbelt så många lag som i fjol, sammanlagt 13 stycken, och spelas på grund av pandemisituationen som enkelserie. Tabellen kommer att halta under sommaruppehållet.

Mats Deland2020-06-27 13:02:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg