Lagbanner
Borås Arena, 2023-07-16 15:00

Elfsborg - IFK Göteborg

Inför Elfsborg-IFK Göteborg "Snart börjar chanserna för laget ta slut"
Det som genomgående varit positivt den här säsongen, supportrarna.

Inför Elfsborg-IFK Göteborg "Snart börjar chanserna för laget ta slut"

Efter veckans debacle mot Varberg ställs IFK Göteborg mot tuffast tänkbara motstånd, IF Elfsborg på Borås Arena. Blåvitt kommer till matchen som nästjumbo med endast en seger på hela säsongen. “Ellos” däremot som nyblivna serieledare efter en seger senast mot Kalmar.

IFK Göteborg
Mörkret kring klubbens sportsliga resultat stiger allt mer och snart börjar chanserna för laget att ta slut. Den senaste matchen mot Varberg var snarare tre steg bakåt än ett steg framåt. Det positiva att plocka med sig sker inte på planen, utan på läktaren. Den blåvita familjen stod ännu en gång allierat bakom sitt lag och sålde ut Gamla Ullevi. Bortasektionen på Borås Arena är även den slutsåld, något som förhoppningsvis blir tändvätska för laget. 

Thomas Santos och Arbnor Mucolli fick göra debut senast och indikationer från veckans träningar säger att bägge herrarna spelar från start. Nytt blod och framförallt självförtroende kanske kan smitta av sig. För det är just självförtroendet spelarna behöver i denna match. Något som kan bli väldigt svårt att plocka fram när pressen ökar och klubben befinner sig på en plats man verkligen inte vill vara. Det är högst osannolikt att Blåvitt producerar något framåt, men att försöka hålla tillbaka Elfsborg en bit in i matchen kan ge en del hopp. Främst för att motståndet kan komma och bli frustrerade, vilket sedermera kan leda till att matchen öppnar upp sig. 

En seger för Blåvitt skulle med rätt resultat i andra matcher innebära att man kliver upp på negativ kvalplats med säker mark inom räckhåll. En förlust skulle istället kunna betyda att man parkerar på sista plats i tabellen när omgången är färdigspelad. En förlust och fel resultat skulle dessutom kunna innebära att man sedan har 5 poäng upp till kvalplats. 

IF Elfsborg
Elfsborg har hittills varit det stora utropstecknet den här säsongen sett till vart klubben tippades att hamna. Ungefär samma placering som IFK Göteborg. Jimmy Thelin har fått sitt lag att spela en fartfylld fotboll där framförallt offensiven varit extremt underhållande. Försäljningen av Jacob Ondrejka har gjort att Alexander Bernhardsson klivit in. Samtidigt har klubben förstärkt med Camil Jebara från Landskrona Bois.

Laget har endast en förlust hittills i år, den kom i premiären mot BK Häcken. Sedan dess har klubben tagit 11 av 14 segrar och leder allsvenskan med 1 poäng. Lägg därtill att klubben inte har något Europaspel, vilket gör att man inte roterar spelare som vissa andra klubbar gör just nu. Skadelistan innefattar endast en spelare (Viktor Widell) kontra Blåvitts där flera tongivande spelare inte är aktuella för morgondagen. 

En seger för “Ellos” skulle innebära befäst serieledning åtminstone en omgång till. En förlust skulle kunna leda till att laget tappar serieledningen till Malmö, laget kan till och med halka ner till tredje plats. Dock med en match mindre spelad än nuvarande trean BK Häcken. 


Matchen:
Tid: 2023-07-16 15:00
Plats: Borås Arena
Billjetter: Slutsålt på samtliga sektioner
Domare: Glenn Nyberg




 

Charlie Ahlgren2023-07-15 17:49:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg