Lagbanner
NP3 Arena, 2022-10-09 15:00

Sundsvall - IFK Göteborg
3 - 2

Inför GIF Sundsvall  – IFK Göteborg
IFK Göteborg tar sig an GIF Sundsvall på bortaplan i en match som blir talande för resten av säsongen.

Inför GIF Sundsvall – IFK Göteborg

Efter en negativ trend är det dags för det blåvita laget att åka upp till Sundsvall för att vända den. Studsar IFK Göteborg tillbaka igen, utan kapten Marcus Berg, eller kan värdelösa Sundsvall störa?

IFK Göteborg
Det är deppigt att tänka på Blåvitt just nu. Den säsongen som var på väg att bli någonting väldigt bra och “ett steg i rätt riktning” har, på bara de tre senaste matcherna, vänt till att vara på väg mot ytterligare en fiaskosäsong. För det är ingen överdrift att säga att det är fiasko om Blåvitt slutar på en åttondeplats, eller ännu sämre för den delen. Det är åtminstone inte några steg i rätt riktning eftersom det skulle innebära en lika svag placering som förra året rent tabellmässigt. 

Matchen mot Sundsvall blir en chans för Blåvitt att visa att man minsann står för en bra, eller åtminstone godkänd, säsong. Det blir förmodligen inte en europaplats, och än mindre ett SM-guld, men bra resultat i de sex återstående matcherna innebär att säsongen faktiskt är ett steg i rätt riktning. 

Kämpa för en bättre tabellplacering får man däremot göra utan den avstängda lagkaptenen Marcus Berg. Vem som ersätter honom i startelvan är inte helt givet. Suleiman Abdullahi lär det inte bli iallafall, som aldrig verkar bli redo att spela fotboll. Det står nog mellan Eman Markovic och Abundance Salaou. Inte för att någon av dem skulle spela på Bergs position utan för att Norlin lär ta den rollen samtidigt som det flyttas om en hel del i offensiven. 

Calle Johansson är också avstängd men där lär Mattias Bjärsmyr komma in från start utan några diskussioner. Något som inte är helt otänkbart är att vi får se Pontus Dahlberg från start. Warner Hahn har trots allt släppt in nio mål på de tre senaste matcherna och det känns inte som att alla de skotten har varit otagbara. Givet konkurrensen som Blåvitt har på målvaktsposten känns det som fog finns för att ge Dahlberg chansen. 

Trolig Startelva
                        Dahlberg
Salomonsson - Bjärsmyr - Bångsbo - Wendt
             Thern - Svensson - Carneil
              Aiesh - Norlin - Markovic

GIF Sundsvall
Värdelösa var adjektivet som beskrev Sundsvall i ingressen och det är sannerligen ingen överdrift. 11 poäng på 24 matcher har det blivit, man har bara tagit poäng i fem matcher. På de senaste elva matcherna har “Giffarna” tagit en poäng. Det är vansinnigt uselt. 

Till matchen mot Blåvitt saknar man Gabriel Castro som är avstängd. Lagets bästa målskytt, Pontus Engblom, lär ta plats i startelvan igen efter att ha börjat på bänken mot Norrköping senast. 

Trolig startelva
                                 Jonsson
Lundström - Stenshagen - Lasso - Lindkvist - Olsson
                   Makrillos - Corona - Andersson
                          Engblom - Ylätupa

Det ska tilläggas att Sundsvall har ett otroligt namnstarkt lag. Inte i den aspekten att spelarna är bra eller välkända utan i den aspekten att namnen är bra. Lasso, Makrillos och Corona är en trio efternamn som gör hela Allsvenskan lite roligare att titta på. Utöver det finns Ronaldo Damus i med i truppen som också har ett bra namn. 

Matchen
Tid: Söndag 15:00. 
Plats: NP3 Arena
Domare: Victor Wolf


 

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042022-10-08 09:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg