Lagbanner
Inför Häcken – IFK Göteborg ”Kommer Blåvitt kunna fokusera mot Häcken eller är siktet redan inställt på rivalmötet med Malmö?”
Förra året fick Robin Söder jubla sent när han på övertid nickade in segermålet mot Häcken på Bravida Arena. Till årets möte är han dock skadad.

Inför Häcken – IFK Göteborg ”Kommer Blåvitt kunna fokusera mot Häcken eller är siktet redan inställt på rivalmötet med Malmö?”

Efter att ännu en gång tappat en ledning sent mot ett bottenlag är det nu dags för Blåvitt att ta sig än Häcken. Men med en cupfinal runt hörnet och tätt mellan matcherna är frågan hur högt Blåvitt prioriterar matchen mot Häcken.

IFK Göteborg
Blåvitt har som bekant haft en trög inledning på säsongen. Efter att ha sett rakt av svaga ut i de inledande matcherna har spelet i stort blivit bättre och bättre och bortsett från just avslutsmomentet så ser laget i övrigt ut att ha stort självförtroende, de uteblivna resultaten till trots.
 
Senast hemma mot jumbon Falkenberg tappade Blåvitt 2-0 till 2-2 och släppte till oroväckande många chanser bakåt. En optimist skulle säga att vi skapar otroligt mycket, och att vi ändå klarar av att reda ut de flesta lägen bakåt. En pessimist skulle säga att Blåvitt inte kan göra mål och att vi ska skatta oss lyckliga att Falkenberg inte gjorde fler mål på alla lägen de fick.
 
Objektivt ligger väl sanningen någonstans där emellan. Blåvitt skapade fler och bättre chanser än Falkenberg, men hade svårt att sätta sina bollar i mål samtidigt som Falkenberg mycket väl hade kunnat till och med sno med sig en seger om inte Giannis Anestis stått för några superräddningar.
 
Den stora frågan för Blåvitt är främst hur man kommer förhålla sig i matchen mot Häcken då en cupfinal och möte med Malmö stundar. Ja, två möten med Malmö, för som ödet bestämt det möts lagen i cupfinalen bara dagar innan de möts i Allsvenskan. Två möten som blir ganska avgörande för just hur missnöjda många Blåvita kommer vara med den här säsongen. En dubbelseger mot Malmö kan göra en del för att kompensera för den katastrofala inledningen av säsongen. En dubbelförlust mot Malmö kan bli fiaskot som får bägaren att rinna över för många supportrar.
 
Men innan det kommer som sagt en ljummen match mot Häcken.
 
Häcken
Som vanligt tillåts Häcken arbeta väldigt ostört i det tysta, och trots att jag faktiskt sett Häcken spela en del (t ex matcherna mot AIK och Hammarby) så var jag tvungen att kolla i tabellen för avgöra om de har en bra eller dålig säsong. Häcken ligger 4:a i tabellen, med fyra segrar, fem oavgjorda och en förlust. Det är sex poäng före Blåvitt. Så med Häckenmått en rätt bra säsong.
 
Laget slog AIK senast med 4-0 och passade även på att slå Hammarby med 3-0 tidigare. Utöver det smiskade de till Elfsborg hemma på Bravida Arena med hela 6-0, men laget har även stått för en del bottennapp och förlorade t ex mot nykomlingen Mjällby, och har spelat oavgjort mot Falkenberg, Östersund, Örebro, Malmö och Sirius.
 
Det ska noteras att tre av deras oavgjorda matcher kom i inledningen av säsongen, och bortsett från förlusten mot Mjällby har Häcken gått som tåget de senaste omgångarna och har som sagt 13-0 på sina tre senaste hemmamatcher.
 
Matchen              
Plats: Bravida Arena
Tid: 26:e Juli 2020, 14:30
Domare:  Håll i hatten, det är Anders Ekberg som dömer. Räkna med andra ord med låg nivå.

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-07-25 17:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg