Lagbanner
Inför Hammarby – IFK Göteborg ”Kan Blåvitt slå HIF igen?”
Hosam Aiesh hade stor show senast mot Hammarby och gjorde två mål när Blåvitt gick vidare i Cupen med 3-1.

Inför Hammarby – IFK Göteborg ”Kan Blåvitt slå HIF igen?”

Efter vad som är en av Blåvitts längsta viloperioder sedan Allsvenskan drog igång ställs Blåvitt än en gång mot Hammarby. Det är två lag som hittills varit en besvikelse för supportrarna, där Hammarby var en av årets stora guldfavoriter, men i dagsläget ligger precis bredvid Blåvitt på tabellens nedre halva.

IFK Göteborg
Blåvitt har länge dragits med skadade och slitna spelare men har nu haft fem dagars vila sedan matchen mot HeIF, vilket är en av de längsta viloperioderna sedan serien drog igång för laget. Förhoppningsvis innebär det att laget kommer ut relativt utvilade, och att man även har haft tid att analysera matchen mot HeIF och dragit lärdom av den matchen.
 
Då spelade Blåvitt ut motståndarna men kunde inte avgöra och trots flera gyllene lägen stod det fortfarande ”bara” 1-0 när klockan tickade upp på övertid. Där kunde Helsingborg utnyttja en felstuds och kvittera Blåvitts ledning. Det var ett uppenbart frustrerat Blåvitt, såväl lag och ledare som supportrar, som lämnade matchen med en bitter eftersmak.
 
Blåvitt spelade stora delar av matchen väldigt bra, och HeIF tilläts inte ha mycket boll eller skapa några vassa chanser, men efterspelet kom till stor del att fokusera på det som professionell idrott så ofta gör. Resultat.
 
Och resultaten har, trots att spelet ofta sett rätt bra ut, uteblivit. Nu blir pressen större och större på Blåvitt att faktiskt börja ta trepoängare.
 
Något som talar för Blåvitt är att laget faktiskt nyligen slog Hammarby i cupen. Förvisso efter förlängning, men 3-1 och avancemang var ett resultat som säkert skrämde bort några av spökena från Tele 2 (Blåvitt har historiskt haft väldigt svårt på Tele 2 Arena.)
 
Hammarby
Hammarby har, som alla storlagen i Allsvenskan, varit lite av en besvikelse i årets serie. Laget som var en av de stora guldfavoriterna har haft svårt att få spelet att stämma och bara skrapat ihop 11 poäng på de inledande 8 matcherna. Tre segrar, två oavgjorda och tre förluster. På det så har laget, som nyss nämnt, åkt ur cupen mot just Blåvitt.
 
Där Blåvitt i förra omgången tappade segern mot HeIF i slutminuterna kunde HIF vända mot Kalmar och ta en efterlängtad seger. Dessförinnan hade det blivit en mållös match mot Sirius och förlust mot Häcken.
 
Där Blåvitt ändå haft ett grundspel som sitter rätt bra, men som kryddats av väldigt svaga ingripanden i de båda straffområdena, har Hammarbys problem varit det motsatta. Det har inte sett ut som om det finns en tydlig grundtrygghet i spelet, och spelarna har ofta hamnat i en obestämdhet som utifrån ser väldigt slapp och viljelös ut.
 
En obestämdhet där de tar en extra sekund på sig för att avgöra om de ska sätta i press eller följa med sin spelare. En extra sekund som gör att de oavsett vad de väljer kommer komma in fel.
 
För Blåvitts skull är det bara att hoppas att Hammarby fortsätter vara obeslutsamma.
 
Matchen              
Plats: Tele 2 Arena
Tid: 20:e Juli 2020, 19.00
Domare: Kristoffer Karlsson (Så vi kan räkna med någon form av domarskandal).
TV: Teckna abonnemang för att se matcherna här https://ifkgoteborg.se/supporter/dplay/
 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-07-19 17:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg