Lagbanner
Inför Hammarby – IFK Göteborg ”Kan Blåvitt vara med från start den här gången?”
Hemmamötet på Ullevi slutade 0-0. En match där Blåvitt inte direkt imponerade, samtidigt som Hammarby inte klarade av att förvalta de fina lägen de trots allt fick.

Inför Hammarby – IFK Göteborg ”Kan Blåvitt vara med från start den här gången?”

Det är dags för den andra matchen i Stockholm på fyra dagar för Blåvitt och den här gången byts Solna ut mot Södertörn när Hammarby tar emot Blåvitt

IFK Göteborg
Blåvitts insats mot AIK lämnade mycket i övrigt att önska på många plan och den stora frågan inför torsdagens möte är om Blåvitt kan vara med från start den här gången? Tyvärr har ju just det varit ett problem Blåvitt dragits med länge nu och mot AIK stod det 2-0 till det svartgula laget efter bara en kvart.

Det lilla positiva som går att ta med sig från matchen är att Blåvitt faktiskt jobbar sig in i matchen igen och reducerar till 2-1, och trycker på för 2-2 också. Istället för 2-2 kommer dock en usel sekvens av Blåvitt där en dålig (läs: USEL) hörna leder till långboll på Oscar Wendt som istället för att spela säkert frispelar en AIK:are som ensam med målvakten står för ett svagt avslut som ändå letar sig i mål. (Ingen målvaktstabbe i sig kanske. Men jag vågar påstå att en Anestis i bättre form hade räddat det skottet.)

Det var ungefär det som var positivt för Blåvitt. Efter det lyckas Blåvitt inte ens med några sista dödsryck utan matchen är över och trots att 3-1 kommer redan i den 33:e minuten så spelar de båda lagen bara av matchen efter det. Vilket kort kan sammanfattas som ett hån mot de som tagit sig till Solna för att se matchen.  

Att förlora borta mot AIK svider såklart i supportersjälen. Men sättet som det görs på är bara rakt av förödmjukande. Att Blåvitt ställer ut skorna i andra halvlek mot AIK är en dolkstöt i ryggen.

Att sen också se bilder på Blåvitt-spelare som står och skrattar ihop med AIK:s spelare efter matchen blir som att slå en drill på liket ”for good measure”.

Inför mötet med Hammarby har Calle Johansson och Simon Thern inte kunnat delta på lagets träningar och det är osäkert om de kommer kunna spela, speciellt inte som Hammarby (och deras bänkgranne Djurgården) spelar på landets sämsta konstgräs.

I och med att laget stannat kvar i Stockholm över veckan istället för att åka hem mellan matcherna kan vi nog anta att truppen till mötet med Hammarby kommer bestå av samma 19 spelare som togs ut mot AIK (varav två fick sitta på läktaren).

Hammarby
Hammarby har inte riktigt nått upp till den nivån många grönvita hade hoppats på inför säsongen och relativt tidigt under säsongen fick tränare Billborn lämna. Ett byte som kanske inte ledde till en jättemarkant förbättring. Laget ligger inför mötet på en sjätteplats i tabellen och har tagit sju poäng på de fem senaste matcherna.

Där kan man säga att laget blandat och gett lite. Segern mot Malmö följdes upp av att de blev överkörda av Djurgården i Södertörnsderbyt och senast mot Varberg klarade Hammarby av att vinna först efter ett mål som var ganska tydligt (läs: Typ tre meter) offside.  

Utöver det lyckades laget med att först bli överkörda av Basel borta, för att sedan heroiskt kvittera dubbelmötet hemma för att ändå åka ur på straffar, och ta en poäng på dubbelmötet med Elfsborg.

Hammarby är annars starka hemma och har på 10 matcher som hemmalag (mot Djurgården var man tekniskt sett bortalag och då ingen Hammarbypublik tilläts väljer vi att se det som en bortamatch) bara förlorat en, 0-2 mot Elfsborg.

Blåvitt med rätt svag form tar sig alltså an ett starkt hemmalag med tveksam form.

Matchen
Tid: 2021-09-23 19:00
Plats: Tele2 Arena, Södertörn
Domare: Kaspar Sjöberg
 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2021-09-22 22:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg