Lagbanner
Inför IFK Göteborg - AIK ”Tuffa avbräck i båda lagen”

Inför IFK Göteborg - AIK ”Tuffa avbräck i båda lagen”

Inför kvällens match på gamla Ullevi är det två lag med minst sagt svag form som ställs mot varandra. Det innebär att en seger är oerhört viktig för för både AIK och Blåvitt för att inte säsongsavslutningen ska kännas som ett fiasko. Samtidigt är det två lag med stora avbräck som ställs mot varandra.

IFK Göteborg
Blåvitt lyckades efter fyra raka förluster studsa tillbaka och besegra Malmö efter att ha vänt underläge till 2-1. Det var dock en krigarseger mot ett svagt Malmö snarare än en imponerade insats. Matchen därefter var man tyvärr tillbaka i gamla hjulspår och trots att Blåvitt tog en tidig ledning mot Degerfors lyckades man tappa den till en 3-1 förlust på Stora Valla mot ett lag som i ärlighetens namn var bättre. Slutresultatet innebär att Blåvitt lyckats med konststycket att släppa in tre mål mot seriens samtliga bottenlag under hösten.

Som om inte det var nog utgick lagkapten Marcus Berg skadad i den första halvleken och han kommer missa även dagens match mot AIK. Det är också här det stora frågetecknet i den blåvita startelvan finns, vem startar som anfallare? Suleiman Abdullahi ersatte Berg senast men det var knappast ett övertygande inhopp. Alternativet där bakom är Erik Sorga som har chans att göra sin första start för året, om inte Mikael Stahre väljer att flytta om i offensiven och använda Gustaf Norlin som forward. I övrigt är truppen intakt bortsett från de långtidsskadade spelarna.

Tänkbar startelva:

Dahlberg
Salomonsson-Johansson-Bångsbo-Wendt
Thern-Svensson-Eriksson
Markovic-Abdullahi-Norlin


AIK
På andra sidan planen står ett AIK som blandat och gett den senaste tiden. Man har hunnit med att tappa poäng mot lag som Varberg, Degerfors och Sirius men också tagit en prestigeseger i derbyt mot Djurgården (som AIK oftast gör) vilket troligtvis var nådastöten för deras jakt på SM-guldet. Senast kommer AIK från en hemmaförlust mot BK Häcken där man lyckades släppa in ett mål efter bara 2 minuter och sedan dra på sig en utvisning i jakten på kvittering. Häcken hade dessutom bud på mer men Nordfeldt i mål stod för flera svettiga räddningar. Matchen slutade 2-1 till Häcken men deras seger har hamnat i skuggan av det omskriva ”bajs-bråket” mellan John Guidetti och Alexander Jeremejeff. Efter slutsignalen blev nämligen Guidetti rejält uppretad när han fick höra att Jeremejeff tyckte AIK var bajs.

Men trots att Guidetti slängde ur sig både det ena och det andra kom han undan utan bestraffning. Desamma kan man inte säga om hans lagkamrater som av olika anledningar missar kvällens match. Mittfältaren Yasin Ayari drog på sig dubbla varningar och mittbacken Sotiros Papagiannopoulos inkasserade sin sjätte för säsongen vilket innebär att båda är avstängda mot Blåvitt. Saknas i AIKs trupp gör även andra tunga pjäser som Alexander Milosevic och Erick Otieno, samt Per Karlsson vilket gör situationen i backlinjen minst sagt ansträngd. Man får dock tillbaka Sebastian Larsson som var avstängd senast.

Tänkbar startelva:

Nordfeldt
Mendes-Lustig-Sichenje-Björnström
Thill-Larsson-Hussein-Bahoui
Guidetti-Stefanelli

Matchen startar 19:10 på Gamla Ullevi och kan man inte vara på plats visas på hos Discovery eller Cmore. Kvällens domare är Victor Wolf.

Ludwig Härlin@ludwigharlin2022-10-24 11:27:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg