Lagbanner
Inför IFK Göteborg – Djurgårdens IF: ”Klassisk höstmatch under strålkastarljusen där båda lagen jagar viktiga poäng ”
Ny hemmamatch inför ett förväntat kokande Gamla Ullevi när Djurgården kommer på besök

Inför IFK Göteborg – Djurgårdens IF: ”Klassisk höstmatch under strålkastarljusen där båda lagen jagar viktiga poäng ”

Efter två otroligt tunga och sköna segrar på raken i det som kallats idel cupmatcher, tar Blåvitt emot Djurgårdens IF på ett förväntat ånyo fullpackat Gamla Ullevi. Ett Djurgården som vill hålla fortsatta jämna steg med Malmö FF i den allsvenska toppen och ett Blåvitt som vill vinka adjö till kval- och nedflyttningshotet på riktigt, bäddar för en på förhand mycket intressant match på torsdag kväll.

IFK Göteborg
"A game under the floodlights" hade det kanske kallats det på de brittiska öarna. En match under en skymmande Göteborgsgrå himmel, som ramas in av Gamla Ullevis strålkastarljus och en publik klädda i de vackraste av färger. På andra sidan väntar ett lag som vill vara med och slåss om det allsvenska guldet och som vårt älskade hemmalag nog mer än gärna sätter käppar i hjulet för. Är inte det vackert så säg. Efter två stabila, och utifrån det pressade läget, imponerande segrar vill Blåvitt med all säkerhet distansera sig än mer till tabellens södra delar och knipa en tredje seger på rad. Något man ännu inte lyckats med under årets säsong.
Lägg därtill ett möte med ett Stockholms-lag och publik större än i käppakrigs-hallen några hundra meter bort och det är svårt att inte känna sig förväntansfull inför torsdagens drabbning.

Ja det är väl få personer som missat hockeyklubbens försök till en ”vinkning” på sociala medier. Men för er som undgått detta, handlade det om att om publiken ville se ett riktigt topplag möta Djurgården så var det i Scandinavium detta skulle ske. Må vara rätt i sak, men att ligga i toppen med 72 matcher kvar i grundserie-lunken vet jag inte helt om jag tycker fungerar som säljknep. Blåvitt var heller inte sena med att bjuda tillbaka genom att basunera ut att biljettförsäljningen nu hade nått 12 045 personer, vilket får en att fnissa till då kapaciteten i Scandinavium är allmänt känd för oss Göteborgare. En lite märklig krigsföring? Ja kanske, men på ett sätt kanske det skvallrar om en viss harmoni på Kamratgården efter en säsong fylld av stora våndor och bedrövelse.

Senaste matchen nere på Listerlandet slutade med en i slutändan ganska komfortabel 3-1 seger, Mikael Stahre och övriga staben har bevisligen hittat vägar att nå både resultat och ett stabilt spel i del av säsongen där poängen behövs som mest. Även om det inte på något sätt känns klart ännu så börjar man så smått att lätta på kepsen för hur man ändå reder ut detta prekära läge. Förhoppningsvis finns det delar i denna period som går att ta med in till 2022 när övriga säsongen inte har fått en att känna detsamma särskilt ofta. En än större del i dessa segrar är ni som läser denna text nu. Ni supportrar. Det är svårt att inte känna sig stolt och varm i hela kroppen över att vara just Blåvittsupporter när man får uppleva inramningar som i senaste hemmamatchen mot Örebro och fina initiativ som bäddade för folkfest nere i Blekinge. När det ser som mörkast ut på planen är det ni som lyser starkast. Alltid.

Matchhjälten från senast Calle Johansson är dessvärre avstängd och Mattias Bjärsmyr klev ut bandagerad, vilket skapar en viss osäkerhet över hur backlinjen kan komma att formeras. I övrigt skulle jag vara förvånad om det inte är samma spelare som äntrar planen även imorgon, där Hosam Aiesh verkar ha toppat formen lagom till slutdelen av säsongen och där Oscar Vilhelmsson fortsätter att vara en nagel i ögat på de allsvenska backlinjerna med sina bra löpningar och starka försvarsspel. Det hade såklart smakat fågel (pun intended) om hans första allsvenska mål skulle komma i morgondagens möte med Djurgården.

Djurgårdens IF
Torsdagens motståndare kommer från en seger i senaste omgången mot Kalmar med 3-2 på hemmaplan. Inför denna omgång ligger man en poäng bakom serieledande Malmö FF, detta med en match mindre spelad. Det är väl utan att överdriva en väldigt viktig match även för blåränderna som såklart inte vill halka efter i racet mot Lennart Johanssons-pokal. Djurgården kommer till Göteborg med en skadefri trupp och två spelare att hålla ett extra öga på är den nyligen landslagsuttagna mittfältaren Magnus Eriksson och den numera målfarliga mittbacken Hjalmar Ekdal. Målbäst hos gästerna hittills under säsongen är Edward Chilufya med sex stycken fullträffar.


Matchen
Datum: 2021-10-27
Tid: 19:00
Plats: Gamla Ullevi, Göteborg
Domare: Kaspar Sjöberg

 

Andreas Astegren@astegren2021-10-27 21:46:12
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg