Lagbanner
Inför IFK Göteborg – Falkenberg ”Ett finspelande men inneffektivt Blåvitt behöver börja ta trepoängare”
Jakob Johansson, hemvändare och Italiendödare, är tillbaka i matchtruppen för första gången sedan återkomsten.

Inför IFK Göteborg – Falkenberg ”Ett finspelande men inneffektivt Blåvitt behöver börja ta trepoängare”

Efter hela fem dagars vila inför matchen mot Hammarby i måndags är det tillbaka till det täta spelschemat och match mot Falkenberg.

IFK Göteborg
Blåvitt som spelmässigt inledde säsongen svagt har kommit igång med det spelet laget vill spela. Presspelet sitter bättre, kombinationerna på mitten går snabbare och sågar sig igenom de flesta försvar. Överlappande ytterbackar har börjat hota i djupled och Sargon Abraham har vuxit in i rollen som uppspelspunkt på ett bra sätt.
 
Men laget har förfärligt svårt att göra mål och trots att Blåvitt haft många ”där ska det bara vara mål” lägen har det bara blivit tre mål på de senaste tre matcherna, varav två på straff. Då ska vi veta att Blåvitt missade en straff också.
 
I takt med att segrarna uteblivit så har även poängen uteblivit, och i en väldigt jämn tabell börjar Blåvitt flörta oroväckande mycket med det negativa kvalstrecket.

Positivt i Blåvitt är att hemvändaren Jakob Johansson är med i matchtruppen för första gången. Troligtvis inte redo att starta, men det hade varit väldigt roligt att se honom på plan igen. 

Förra årets möten slutade båda oavgjort där Blåvitt tappade en ledning på övertid i bortamötet, och själva fick kvittera hemmamötet i en match som annars mest är känd som Rasmus Wikströms första startmatch, som han fick lämna långtidsskadad efter bara sex minuter. 
 
Falkenberg
Falkenberg som för sin femte Allsvenska säsong såg på förhand ut som ett av seriens svagare lag, och ligger inför matchen också i botten av tabellen på nedflyttningsplats.
 
Laget  har hittills bara kunnat skrapa ihop en seger, borta mot Mjällby i omgång tre och ligger sist i tabellen med sex poäng, samma poäng som Kalmar men sämre målskillnad. Med det sagt är det inte så att Falkenberg spelat överdrivet dåligt under inledningen av serien, istället har det blivit lite många uddamålsförluster och sena poängtapp, bland annat senast då laget tappade 2-0 till 2-2 under de sista tio minuterna mot Helsingborg. En match som blev omskriven då det var HeIFs målvakt, Anders Lindegaard som kvitterade på hörna.
 
Matchen
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 23:e Juli, 19:00.
Domare: Bojan Pandzic

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-07-22 19:19:51
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg